OHM 15 jaar; een terug – toekomstblik

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vandaag, 12 oktober 2020 bestaat Stichting Organisatie Hindoe Media 15 jaar. De Corona pandemie en economische situatie laten het helaas niet toe dit op een gepaste wijze te vieren.Met als motto: Sevá karná hamárá dharma hai geeft OHM Suriname ondersteuning aan Hindú en aanverwante organisaties door hun activiteiten te promoten via de media. Als voornaamste doel heeft zij de afgelopen vijftien jaren t.b.v. een welvarender Suriname de Hindu Way of Life gepromoot via haar zondagse radioprogramma’s, ZOOM lezingen via de TV, bat cit, OHM website, app-groepen, Facebook, etc.

De eigen publicaties zoals Ochtendgebeden Yogafolders, het Hindi Conversation Course boek, Smaran, Muzieknotenboeken hebben aan ook bijgedragen aan de Hindu bewustwording. Onze jaarlijkse Holí Phagwa Milan, de jongeren Yuva Milan, workshops, kookcursussen, voordrachten van personen ter decoratie, de vele 40ft containers hulpgoederen uit Nederland etc. zijn de voorname activiteiten die door twee fullstaff medewerkers en een 10tal actieve seváwerkers zijn gerealiseerd. Daarnaast hebben vrouwen de organisatie versterkt middels het OHM Nari Team en leveren zij een actieve bijdrage in het verwezenlijken van onder andere de doelstellingen van stg. OHM.

Om de OHM-activiteiten te kunnen continueren is sponsoring en financiële ondersteuning noodzakelijk.  Door projecten uit te voeren kunnen inkomsten gegenereerd worden maar desondanks blijft dit een hele grote uitdaging.

Stg. OHM is thans een begrip in de Surinaamse samenleving en om de Hindú en aanverwante activiteiten te continueren, om haar rol in verdere morele verval te doen stuiten, zijn er meer seváwerkers nodig om aan dit nobele doel verdere inhoud te geven. Stg. OHM heeft de periodieke verplichte overdracht van bestuursposities en een jaarlijks activiteiten en financieel verslag statutair vastgelegd. Wij roepen vooral jongeren en andere geïnteresseerden op zich op te geven (tel. nr 465151) en verdere ondersteuning en dienstverlening naar de samenleving toe voort te zetten.

 S. Ramlochan Tewarie, vz. Stg. OHM

Share.

Leave A Reply

X