107 fietsenproject OHM de Bruggebouwers afgerond

Stichting Organisatie Hindoe Media Suriname heeft de afgelopen dagen het Bruggebouwers fietsenproject afgesloten. Aan deze donatiezending uit Nederland was er een mini onderhouds-reparatiecursus aan verplicht gesteld waar technici van stg. Un Pikin en ELTO hun bijdrage aan hebben geleverd. De minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed die de formele overhandiging deed aan enkele kansarme kinderen en ouderen heeft beloofd in het kader van een veiliger fietsverkeer de bestaande voetgangers- en fietspaden te herstellen en ook de aanleg van nieuwe onder de loep te zullen nemen. De vervolg stappen van de Bruggebouwers behelsen  duurzame opzet, support en begeleiding van reparatie werkplaatsen in kindertehuizen, bejaardeninstellingen enz. om hiermee werkgelegenheid te creeren en inkomsten te genereren.  Een samenwerking met de SAO, stg WIN (Nickerie), Un Pikin, de DC van Coronie, plantage Alliance e.a. ligt in het verschiet. Er zijn al kisten met gereedschappen ontvangen en gedoneerd.

Nog meer kennismaterialen en tools zijn onderweg. Tehuizen en instellingen die een mini reparatie werkplaats willen beginnen kunnen contact opnemen met OHM (465151).

De vooraanmelding voor de next container zal binnenkort worden bekendgemaakt en zal er  wederom screening plaatsvinden als de aanvrager werkelijk arm is en zijn of haar fiets zal gebruiken om naar school of het werk te gaan. Deze taak is zeer uitdagend om het doel van armoedebestrijding te kunnen realiseren en ook om jonge werklozen een kans te bieden het vak  van fietsenmaker aan te leren. OHM bedankt een ieder voor hun ondersteuning ihb de Bruggebouwers en Stichting Zorg Samen voor Suriname.

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *