11 februari: Internationale Dag van het Huwelijk

Wereld Huwelijksdag Doelstelling
World Marriage Day (WMD) eert man en vrouw als de basis van de familie, de basiseenheid van de samenleving. Het begroet de schoonheid van hun trouw, opoffering en vreugde in het dagelijks gehuwde leven.

Geschiedenis van Wereld Huwelijksdag
Het idee van het vieren van het huwelijk begon in Baton Rouge, La., In 1981, toen koppels de burgemeester, de gouverneur en de bisschop aanmoedigden St. Valentijnsdag te verkondigen als ‘Wij geloven in huwelijksdag’. Het evenement was zo succesvol dat het idee werd gepresenteerd en werd aangenomen door Worldwide Marriage Encounter’s National Leadership.

In 1982 riepen 43 gouverneurs officieel de dag uit en vierden de feesten zich naar Amerikaanse militaire bases in verschillende vreemde landen. In 1983 werd de naam veranderd in “World Marriage Day”, bestemd om elk jaar op de tweede zondag van februari te worden gevierd. In 1993 verleende zijne Heiligheid, paus Johannes Paulus II, zijn apostolische zegeningen op Wereld Huwelijksdag. WMD-vieringen blijven groeien en verspreiden zich elk jaar naar meer landen en geloofsuitingen.

Symbool van Wereld Huwelijksdag
Symbol – Our World Marriage Day Symbol spreekt vlot over de rol en waarden die we verkondigen. Man en vrouw worden symbolisch gezien als twee kaarsachtige figuren, die ons eraan herinneren dat gehuwde liefde ons oproept om de wereld te verlichten. Het paar wordt vergezeld door een hart, gericht op liefde als de kracht die eenheid binnen het paar bevordert en het vermogen genereert om levengevend te zijn en anderen te inspireren tot vruchtbaarheid en eenheid.

 

Thema van Wereld Huwelijksdag

Thema – Ons thema voor WMD is permanent aangenomen als “Love One Another”. Van elkaar houden is een dagelijkse beslissing, eenvoudig maar uitdagend.

 

Bron: http://wmd.wwme.org/purpose-history.html

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *