12 januari: Swami Vivekananda Jayanti

Op 12 januari wordt de geboortedag van Swami Vivekananda herdacht. Hij werd geboren op 12 januari 1863 in Kolkata, India.

Hij was een vereerde hindoeïstische monnik en spiritueel leider, die een sleutelrol speelde bij het introduceren van Indiase filosofieën van Vedanta en Yoga in de westerse wereld. Zijn geboortedag wordt jaarlijks herdacht om zijn bijdragen aan spiritualiteit, interreligieuze dialoog en de promotie van het rijke culturele erfgoed van India te eren. Swami Vivekananda staat vooral bekend om zijn inspirerende toespraak op het Wereldparlement van Religies in Chicago in 1893, waar hij sprak over de universaliteit van religie en het belang van tolerantie en acceptatie, en het publiek aansprak als “Zusters en Broeders van Amerika”.

Op Swami Vivekananda Jayanti worden verschillende evenementen en programma’s georganiseerd in heel India en op verschillende plaatsen in de wereld om zijn leer en filosofie te herdenken. Deze evenementen omvatten vaak discussies, seminars, culturele programma’s en gebeden.

De leer van Swami Vivekananda blijft mensen wereldwijd inspireren, en zijn nalatenschap leeft voort door middel van de Ramakrishna Mission en de Ramakrishna Math, organisaties die door hem zijn opgericht om de idealen van Vedanta te verspreiden en de mensheid te dienen.

Bron: diversen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *