12e Sangít ki Rát in NSHI en Sunehri Yádein in Stg. De Olifant

In verband met de herdenking van 144 jaar Hindoestaanse Immigratie organiseerde de Nationale Stichting Hindoestaanse Immigratie (NSHI) haar traditionele Sangít ki Rát op zaterdag 3 juni. De avond die om 20:00 uur begon, bestond uit een aaneenschakeling van baithak gáná muziek, Semi Classical en pop tot aan de hele moderne muziek van de formatie Redemption o.l.v. Steve Girdhárie toe.

Sangít ki Rát

De avond werd afgewisseld met klassieke en Bollywood dans van de Satrangi groep, Londwá ke Nác, Sohars en dhaplá muziek. Om 00:30 uur sloot de bekende zanger pt. Rayen Kalpoe de avond af met chaltá baithak gáná waarop er nog flink gedanst werd door de overgebleven aanwezigen.

Sangít ki Rát

Ruim 700 personen bezochten dit evenement, ondanks er tegelijk  in het nabijgelegen NIS ook het  Openscholieren Songfestival werd gehouden, met  5000 toeschouwers, voornamelijk jongeren.

Een soortgelijk cultureel concept werd ook gehanteerd  tijdens de optredens op zondag 4 juni  in  de Stichting  De Olifant onder de naam Sunehri Yádein, waar uitdrukkelijk podium werd gegeven aan vele oude en nieuwe baithak gáná zang en dans groepen, om zo tot voorbeeld en inspiratie te dienen van geïnteresseerden.

Sunehri Yádein

Het programma startte hier om 17:00 uur en duurde tot 22:00 uur i.v.m. de volgende werkdag.

Sunehri Yádein

De toegang was bij beide gelegenheden gratis, alleen voor drank en consumpties moest er betaald worden. De viering van 144 jaar Hindustaanse Immigratie heeft toch grootser uitgepakt dan men zou vermoeden want ook op ander plaatsen waren er veelal commerciële culturele activiteiten.

Bron: OHM