14 mei: Moederdag

Behoeft Moederdag nog extra informatie? Op deze Dag, iedere tweede zondag in mei, is het een feest voor de enige vrouw in ons leven die onvoorwaardelijk van ons houdt: Onze Moeder! Onder Moeder, zonder wie we nooit naar school hadden gekund, eten hadden gehad of kleren op ons lijf mochten dragen. Onze Moeders die ons leerden wat liefde is, wat verdriet is.

God de Moeder

In de meeste religiën wordt God herinnerd als de Vader, dat betekent dus, dat wij Zijn kind zijn, maar waar is dan de Moeder? God is in feite onze Aller Hoogste Ouder; Hij is beide, de Moeder en Vader; Hij is in staat beide rollen te spelen. In de compleetheid van Zijn persoonlijkheid draagt Hij namelijk niet alleen de mannelijke, maar ook de vrouwelijke kwaliteiten bij zich, die Hem in staat stellen om de rol van onze Aller Hoogste Moeder te spelen.

Fysieke moeders hebben het groot fortuin om deze kwaliteiten, die zij van de Aller Hoogste Moeder hebben ontvangen, tot expressie te mogen brengen in relatie tot hun kinderen en het is door deze kwaliteiten op een bewuste en spirituele manier te gebruiken, dat kinderen een krachtig fundament in hun opvoeding ontvangen. Beide, zowel moeders als vaders zijn belangrijk in ons leven, maar waarom plaatst God toch de moeders zo hoog?

Als we naar de wereld van vandaag kijken, zien wij heel veel competitie, maar in feite is er geen reden voor competitie, omdat mannen en vrouwen zowel mannelijke als vrouwelijke aspecten in hun persoonlijkheid dragen.

Creëren is de taak van de vader, maar ondersteunen is de taak van de moeder. Daarom is de rol van moeders van vitaal belang. Door deze rol dragen zij namelijk de ondersteunende energie in veel sterkere mate in zich. God als onze Moeder speelt ook deze ondersteunende rol voor haar kind, de ziel. De relatie met God als de Moeder is heel comfortabel voor de ziel: er is die diepe ongeconditioneerde liefde, het diepe begrijpen van gevoelens en van de manier waarop haar kind de dingen doet, zonder te oordelen.

Tezelfdertijd heeft Zij ook het vermogen om ons – met heel veel geduld – het leven te laten zien en begrijpen. Omdat Hij weet dat het liefde, geduld en verdraagzaamheid zijn welke nodig zijn voor wereldtransformatie, plaatst God de moeders voorop om voor Zijn kinderen te zorgen en Hem te helpen de wereld te transformeren. In feite kan elk een, man en vrouw, Hem helpen in deze grootse taak, maar om ook praktisch moeder te zijn in deze tijd van de menselijke geschiedenis, waar de wereld door een proces van grote transformatie gaat, is een zegen, het is een groot fortuin.

Dus moeders van de wereld, waardeer jezelf en kijk naar jezelf door de ogen van God.

 

Stg. Organisatie Hindoe Media wenst aan alle moeders op zondag 14 mei een Shubh Mátri Divas toe.