17 – 22 Mei Maharishi Ayurveda basis Cursus

Gezondheid, zoals gedefinieerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), is “een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte”

Ayurveda: Ayurveda is de oude Vedische wetenschap voor een lang en gezond leven. Gezondheid in Ayurveda betekent “Swasthya”, heelheid, geluk, gelukzaligheid en innerlijk welzijn. Als je niet gelukkig bent, vreugdevol en gelukzalig, ben je niet helemaal gezond.

Maharishi Ayurveda (MA). In de loop van de tijd en met de buitenlandse overheersing van India, is de holistische kennis van Ayurveda gefragmenteerd geraakt en verloren gegaan. In de jaren tachtig, werkte Maharishi Mahesh Yogi, grondlegger van het Transcendente Meditatie programma (TM), samen met de meest vooraanstaande Ayurvedische experts in India, en systematiseerde en herstelde Ayurveda in zijn zuiverheid en volledigheid in overeenstemming met klassieke Vedische teksten.

De basis van Psychologie, de grote studie van de geest, is Ayurveda, wat de kennis is van alle verschillende Natuurwetten van niet alleen de geest, maar ook het lichaam, dieet en voeding, omgeving en de verschillende cyclussen in de natuur die onze Gezondheid en Geluk beïnvloeden. De basis van Ayurveda is Ved, zuivere Kennis, de ervaring van zuiver Transcendentaal Bewustzijn door Transcendente Meditatie (TM). Zonder deze ervaring van Heelheid, de bron van Geluk binnenin, is de kennis van Ayurved basisloos en zonder de kennis van Ayurved, is de studie van Psychologie ongefundeerd.

Alle verschillende MA-technieken hebben één doel, om de persoon gezond en gelukkig te maken en dus omvat de MA-benaderingen het hele levensduur, fysieke oefeningen, zoals Yoga Asana’s, Pranayama (ademhalingsoefeningen), TM en TM Siddhi-programma’s, voedingsrichtlijnen en dagelijkse en seizoen gebonden routines.

Preventie is een kenmerk van Maharishi Ayurveda. Door middel van verschillende genezingsmethoden werkt Maharishi Ayurveda om totale gezondheid te creëren bij het individu, waardoor ziekte wordt gestopt voordat ze ontstaan.

Maharishi Ayurveda Cursus. Dr. Robert Keith Wallace en Dr. Karen Pirc, PhD, beide experts in Maharishi Ayurveda, leggen de basis principes van Maharishi Ayurveda uit in een series van 8 video-lezingen (in het Engels).

Lecture 1 (53 minutes) Basic Principles of Maharishi AyurVeda
Lecture 2 (49 minutes) Diet and Nutrition–Part 1
Lecture 3 (52 minutes) Diet and Nutrition–Part 2
Lecture 4 (50 minutes) Living in Accord with the Rhythms of Nature
Lecture 5 (59 minutes) Rasayana–the Rejuvenation of Mind and Body
Lecture 6 (56 minutes) The Three Doshas in Daily Life
Lecture 7 (62 minutes) Treatment Modalities of Maharishi AyurVeda
Lecture 8 (52 minutes, version for PK clinics: 59 minutes) An Introduction to Maharishi AyurVeda Panchakarma Treatment

Cursus Dagen: 17 Mei- 22 Mei 2019 (Flexibel)
Informatie avond: Woensdag 15 Mei om 7 uur s’avonds
Cursus Fee: $75
Plaats: Nationale TM Centrum, Themistostraat 3
Cursus Coordinatoren: Ian G. & Radha Thijm
Contact: 8792711 & 8695494

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *