20 december 2020: OHM doet donaties namens een goedhartige familie uit Nederland!

Een familie uit Den Haag, Nederland doneert jaarlijks aan vele instellingen en behoeftige personen middels levensmiddelenpakketten, tuingereedschappen en voeding. Afgelopen zondag 20 december zijn 277 pakket goederen via het Support Su project in Nederland o.l.v. Ram Nathi bij Rubim Markt aangekocht. Deze levensmiddelenpakketten zijn door een team van OHM vrijwilligers verdeeld voornamelijk te Boxel, Domburg, Ornamibo en Dijkveld. Wederom is dit keer niet gekozen voor de oude methode van pré-selectie, maar gewoon de buurten aandoen en na waarneming van de feitelijke en omstandigheden werden de pakketten overhandigd. Het OHM team bestond uit Sunita Ramlochan Tewarie (vz), Roline Sitaldin-Dewnarain (2e secr.), Gisla Randjietsing-Poeran en Amriet-Dharma en Bhagwan Gangaram Panday.


Duidelijke criteria zijn in acht genomen om echte armoede te herkennen.
Een ander doel van dit jaarlijks terugkerend project is om ook een babbeltje te maken met de oudjes om na te gaan hoe hun zorg is geregeld, hun medische toestand, hun leeftijd en hun familieband is en heeft OHM hiervan veel geleerd. OHM dankt dit echtpaar uit Nederland, dat anoniem wenst te blijven, voor hun frequente donaties aan weeskinderen, bejaarden en sociaal zwakkeren. Zij heeft als verrassing het OHM team een kado aangeboden. Ook dank aan Hillegonda Leeflang en busbedrijf Badjalala die een bus kosteloos ter beschikking stelde alsook de zeer ervaren chauffeur Perkash Sewman.


Een andere toegepaste methode die door deze familie op advies van OHM is toegepast is het doneren van tuingereedschappen volgens de filosofie ‘geef geen vis maar een hengelstok’. Het komend jaar zal OHM dit gereedschappen project wederom oppakken en donateurs stimuleren in plaats van fast-food en levensmiddelen liever duurzame gereedschappen te doneren, waarmee men eigen groenten, bloemen, fruit enz. kan produceren voor eigen consumptie en voor de verkoop. Dit pakket bestaat uit een houwer, tjap, hark, vijl, slijpsteen, handschoenen, kruiwagen, schop, schoffel, laarzen, groentezaden, kweekkuipjes en plantjes.

Foto indrukken:

Organisatie Hindoe Media

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *