Obama belt met mp Modi van India voor vertrek

Obama belt met mp Modi van India voor vertrek: WASHINGTON: Vertrekkende president Barack Obama van de VSA belde premier Narendra Modi van India om hem te bedanken voor zijn partnerschap en opdat de betrekkingen tussen India en Amerika verder mogen verbeteren, aldus het Witte Huis . Obama sprak over de telefoon met Modi op woensdag om hem te bedanken voor “zijn partnerschap” + en de gezamenlijke inspanningen van de samenwerking met inbegrip van defensie, civiele kernenergie en verbeterde intermenselijke relaties .

 “Met verwijzing naar Obama’s bezoek als belangrijkste gast bij de viering van de Dag van de republiek India in 2015, wilde president Obama de minister-president hartelijke gelukwensen in aanloop naar de 68ste Dag van de Republiek van India. “Beide leiders spraken over de vooruitgang die zij op gedeelde economische en veiligheidsbelangen prioriteiten hebben geboekt , waaronder de erkenning van India als een belangrijke verdedigingspartner van de Verenigde Staten + en het aanpakken van de mondiale uitdaging van de klimaatverandering die zijn besproken,” zei hij. Obama was een van de eerste leiders die Modi feliciteerde na zijn verkiezingsoverwinning van mei 2014 en hem onmiddellijk uitnodigde voor een bezoek aan het Witte Huis .
 
De twee leiders ontmoetten elkaar op het Witte Huisvoor het eerst in september 2014. Sindsdien hebben ze elkaar acht keer ontmoet. Dit is een record voor de leiders van India en Amerika. Volgens adjunct-staatssecretaris voor Zuid- en Centraal-Azië Nisha Desai Biswal,delen de twee leiders een zeer warme relatie. “Ze hebben een groot persoonlijke kameraadschap. Maar ze hebben ook veel respect voor elkaar voor de wijze van leiding geven en de waarden en de integriteit van elkaars aanpak,” zei Biswal in een recentlijk interview. “U hebt de waardering van president Obama voor premier Modi gezien in de woorden die hij heeft gebruikt om hem te beschrijven onder meer in het profiel in de Time magazine . Omgekeerd heeft u gezien hoe premier Modi’s waardering voor president Obama, zijn waarden, zijn leiderschapsstijl werd geuit , ‘zei ze. Ze zei dat de realtie niet van de een op de andere dag is ontstaan .
 
“De zaden van deze relatie waren eigenlijk vele tientallen jaren eerder gezaaid,” zei Biswal.