5 juni: Internationale Dag van het Milieu

Het mag geen geheim zijn dat we niet alleen in financiëel zwaar weer zitten, maar ook het milieu is een “hot issue”. Global warming, de kap van het regenwoud… We worden omringd met milieuproblemen, en de Verenigde Naties dragen hun steentje aan de oplossing bij door er een Dag over te houden.

Wereld Milieu Dag is het grootste jaarlijkse evenement voor positieve milieuproblemen en vindt plaats op 5 juni. Deze dag moet mensen bewust maken van de problemen en wordt ook aangegrepen om “een menselijk gezicht te geven aan de klimaatproblemen” en om iedereen vooral te laten samenwerken aan klimaatproblemen.

Het thema voor Wereld Milieu Dag “Connecting People to Nature” (mensen verbinden met de natuur), belooft ons om buiten en in de natuur te komen, de schoonheid en het belang ervan te waarderen en de oproep te doen om de aarde die we delen, te beschermen.
Wereld Milieu Dag is een dag voor iedereen, overal. Sinds het begin van 1972 hebben wereldwijd burgers veel duizenden activiteiten georganiseerd, van buurtreinigingen tot actie tegen wilde criminaliteit, om bossen te herplanten.
Het thema van dit jaar nodigt eenieder uit om na te denken over hoe we deel uitmaken van de natuur en hoe intensief we ervan afhangen. Het vraagt ons om leuke en spannende manieren te vinden om deze vitale relatie te ervaren en te koesteren.

Bron: https://fijnedagvan.nl/info/?id=5005
http://worldenvironmentday.global/en/about/connecting-people-nature