500 Dia’s VOOR Shrí Rám

Op maandag 22 januari jl. vierde ook de vereniging Rádhe Krishna in haar mandir aan de Mariestraat, Paramaribo onder voorzitterschap van Pt. Haridath Madho, de rehabilitatie van de Shrí Rám Mandir in de stad Ajodhyá in Bhárat (India). Daarbij werden 500 dia’s door de leden van de vereniging aangemaakt. Het evenement werd in meer dan 60 landen, waaronder Saudi-Arabië, de Verenigde Emiraten, Indonesië, Frankrijk, Italië, Duitsland, Amerika, Canada etc. uitbundig gevierd. Met de rehabilitatie van De Shrí Rám Mandir en daarmee de erkenning van de meer dan 5000 jaren oude Sanátan beschaving, is het nieuwe tijdperk van solidariteit, dialoog en ontwikkeling voor elk mens op aarde ingeluid.

Langer dan duizend jaren was India het handels- en wetenschappelijk centrum van de wereld. Terwijl in Europa mensen op de brand stapels belanden die durfden te beweren dat aarde rond was, spraken de Bháratiyá wetenschappers (Indiërs) 5000 jaren terug reeds over 9 planeten en konden ze zonder telescopen en andere instrumenten de stand van alle planeten in het heelal bepalen. Terwijl de planeet Pluto door de westerse wetenschappers nog in 1930 per ongeluk werd “ontdekt”.

Zelfs Christopher Columbus was op reis naar India toen hij verdwaalde in 1492 en bij de Amerika’s belandde. Niet alleen handelaren bezochten Bhárat maar ook kennisrovers. Die vertaalden de geschriften in Europese talen en claimden de inhoud als hun eigen vindingen. Een goed voorbeeld daarvan is Machiavelli die “schreef “over de democratie. Onlangs nog won India de strijd tegen de Amerikaanse multinational Monsanto. Die had patent aangevraagd op de Ním plant. Terwijl Ním al duizenden jaren door Bhárat wordt verbouwd en in verschillend producten verwerkt. De beroving van Bhárat gebeurde niet alleen materieel maar ook geestelijk. De Shrí Rám Mandir werd rond 1526, samen met nog meer dan 1000 Mandirs, bibliotheken en universiteiten met de grond gelijkgemaakt door Mongoolse barbaren in hun poging alle Bháratiyans (Indiërs) te onderwerpen en ze tot de Islam te bekeren. Behalve geweld, waarbij zij die weigerden zich te bekeren, werden onthoofd, vergrepen ze zich ook aan de vrouwen om hun doel te bereiken. Dit fenomeen herhaalden de Europeanen ook in Zuid-, Midden en Noord-Amerika. Wat de wereld nu als Brazilianen, Colombianen, Argentijnen etc. kent, zijn nazaten van verkrachte en onderdrukte inheemse vrouwen.

De Britten die Bhárat op de Mongolen veroverden waren niet minder wreed tegen de Bharatiyans. Die mochten geen voedsel dan alleen grondstoffen produceren voor de Britse industrie. Dat beetje voedsel dat werd geteeld werd hun ook afgepakt om de Engelse heersers en leger te voeden. Bharatiyá “Redie” musus werden/worden betaald om de Sanátan literatuur te vervalsen en alles wat Bháratiyá was/is als minderwaardig te bestempelen. Zo werd wereldwijd, ook op de scholen in Suriname, verkondigd dat de Sanátan beschaving door de zgn. Ariërs uit Perzië (nu Iran) in de Indus Vallei van Bhárat werd gevestigd. Sanátani’s en bekeerde Bháratiyas(moslims) werden tegen elkaar uitgespeeld. Daardoor kon India later ook gesplitst worden in India, Oost- (nu Bangladesh) en West Pakistan. Het zgn. kastenstelsel werd zeer negatief beschreven en ook in de praktijk door de Britten uitgevoerd. Dat, zelfs in de moslimgemeenschap. Tot vandaag gebruiken Europese en Amerikaans imperialisten dat als middel om Bhárat te ondermijnen. Daarin lopen mediahuizen zoals CNN, BBC, The New York Times voorop. Ook China betaalt miljoenen dollars aan lokale journalisten en media huizen om negatieve berichten over Bhárat te schrijven.

Echter, zij kunnen door de ontwikkeling van de wetenschap de wereld niet langer misleiden. Niet zo lang terug werd de brug van Shrí Hanumán, van India naar Shrí Lanká, via satellietfoto’s teruggevonden. In Saudi-Arabië zal op kort termijn de Bhagwat Gítá op de lagere scholen onderwezen worden. Terwijl in de UAE een grote Mandir door PM Modi geopend zal worden. Ook in de economie heeft men gezien dat de joint familie zoals dat door de Sanátan Dharm wordt gepropageerd tot maximale ontwikkeling leidt en ontwikkeling brengt voor elk individu. Terwijl het westers kapitalisme leidt tot individualisering, inefficiëntie van kapitaal en kapitaalgoederen en verder verarming van de wereldbevolking op alle fronten veroorzaakt.

Met de rehabilitatie van de Shrí Rám (Janmabhúmi) Mandir is daaraan een halt toegeroepen en mag de mensheid zich nu klaarmaken voor dit nieuw tijdperk. Immers Shrí Rám is van iedereen en iedereen mag volgens de SanátanDharm via zijn eigen weg en op zijn manier contact met Hem zoeken en onderhouden.

Jai Shrí Rám

K.Sukul

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *