Satsang: “healing and relaxing”

I.v.m. de internationale week van yoga had ICC i.s.m. Art of Living een satsang aan mevr. Scheider-Howardstraat 21. De thema van de avond was “healing and relaxing” sounds en er werden klanken en liederen gezongen uit diverse tradities en culturen. Steve Gierdharie vertelde dat klanken en het inzetten van de klanken een lange geschiedenis hebben. De Inca’s gebruikten klanken en ritmes om het te laten regenen, zodat ze en goede oogst konden hebben.

Ook in ons hedendaagse tijd zijn klanken net zo belangrijk. Zo kunnen deze eeuwenoude klank worden gebruikt om te ontspannen en energie te geven aan het lichaam en de geest. “We eten Javaans, Chinees en Hindoestaans…we dragen zelfs kleding uit China, Bangladesh en Taiwan, maar wanneer het op yoga aankomt worden we huiverig. Yoga, meditatie en ademhalingstechnieken behoren niet tot India, maar tot de wereld,” aldus Steve Gierdharie.

De Art of Living biedt naast satsang ook drie daagse stress-releasing programma’s, Happiness Program, die ervoor zorgen dat de geest helemaal tot rust komt, je energiek voelt en je volle potentie kan benutten. De eerstvolgende Happiness Program is van van 22 t/m 24 juni aan Johan Adolf Pengelstraat 158. Het volgende programma met klanken zal volgens Steve Gierdharie in augustus plaatsvinden te Commewijne.

dhr. Steve Gierdharie