7 mei: Wereld Astma Dag

Iedere eerste dinsdag van mei. De Wereld Astma Dag (WAD) wordt georganiseerd door het Globale Initiatief voor Astma (GINA) in samenwerking met gezondheidszorggroepen en astmaopvoeders om voorlichting over astma en astmazorg over de hele wereld te verbeteren.

Ter viering van Wereld Astma Dag 2024 heeft GINA het thema ‘Astma Education Empowers’ gekozen. GINA benadrukt de noodzaak om mensen met astma de juiste opleiding te geven om met hun ziekte om te gaan, en om te herkennen wanneer ze medische hulp moeten zoeken. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg worden opgeroepen om hun bewustzijn te vergroten van de aanhoudende vermijdbare morbiditeit en mortaliteit als gevolg van astma, en van het gepubliceerde bewijsmateriaal over de effectieve behandeling van astma, zodat zij toegerust zijn om betrouwbare informatie en een optimale behandeling voor hun patiënten te bieden.

Astma is een van de meest voorkomende chronische, niet-overdraagbare ziekten die meer dan 260 miljoen mensen treft en verantwoordelijk is voor ruim 450.000 sterfgevallen per jaar wereldwijd, waarvan de meeste te voorkomen zijn.

Wereld Astma Dag staat in het teken van het vergroten van het bewustzijn over astma en het verbeteren van de zorg en behandelmogelijkheden voor mensen met astma.

In ieder land dat meedoet, vinden diverse activiteiten plaats, zoals workshops, bijeenkomsten en presentaties. Ook voorlichting via diverse media is een belangrijk onderdeel van deze dag.

Bron: beleven.org

ginasthma.org/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *