Activiteit: wandelloop i.v.m. Viering Wereld Antidrugs Dag – 26 Juni

Thema: Listen First!

Luister Eerst… luisteren naar kinderen, jeugd en jongeren, is de eerste stap voor hun om te groeien in een gezonde en veilige omgeving. Jágran verslavingszorg wil de creativiteit van de jeugd prikkelen door hen slogans en leuzen te laten verzinnen, met het doel middelengebruik en –misbruik te ontmoedigen.

Datum: 26 juni 2019

Organisatie: Stg. Jágran Mandal Suriname

Doelstelling:
Het bewust worden van de gevaren van alcohol en drugs onder de gemeen-schap m.n. Doekhieproject en omgeving door middel van een loop.

Gegevens van het project:
26 juni is vanaf 1987 door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Drugs en strijd tegen de illegale handel. De United Nations On Drugs and Crime ( UNODC) heeft de leiding in deze door middel van campagnes het bewustzijn te verhogen tegen de gevaren van de traditionele drugs zoals:
cannabis, heroïne, cocaïne en de verschillende amfetamine middelen. De schadelijke effecten van Nieuwe Psychoactieve Middelen (New Psychoactive Substances – NPS) hoopt dat deskundigen jongeren informeren over de gevolgen voor hun gezondheid. Deze middelen, die niet getest zijn op menselijke veiligheid, worden openlijk verkocht via internet en andere kanalen, waarvan een groter gevaar het logisch gevolg kan zijn.

Doelgroepen: Gemeenschap

Hiermede nodigen wij uit religieuze organisaties, overheidsinstanties, organisaties in de verslavingszorg, scholen, buurt organisaties, NGO’s en hulpverleners uit om te participeren aan de “Antidrugsloop” op Wereld Anti Drugs dag (26 juni 2019).

Dresscode:
Wit T-shirt
Schoolgaande jongeren: komen in hun gym kleding

Aan elke school en organisatie wordt gevraagd om hun leus en/of slogan leesbaar op een wit doek van minimaal 1 meter hoog en minimaal 2 meter lang te maken.
Hierop dient de naam van de school/organisatie en eventueel een logo.
De leus of slogan moet het gebruik, misbruik en de verkoop van drugs ontmoedigen.

Route:
Start: Shri Ganesh mandir (Hoek Govindstraat en Doekhiweg-West)
Leysweg => Vieruurbloemstraat => Lallarookhweg => Mr Jagarnath Lachmonstraat => Kaliumstraat => Doekhiweg-West => Shri Ganesh mandir (Eindpunt)

Alle participanten worden om 16:00 verwacht in de Ganesh mandir.
Om 16:30 uur wordt het welkomstwoord gehouden door de voorzitter van Stichting Jágran Mandal Suriname, vervolgd door informatie door de directeur van het uitvoeringsbureau van de Nationale Antidrugs Raad.
Rond 16:45 begint het lopen over de uitgestippelde route.

Als iedereen binnen is, volgt er een dankwoord door Rishi Moella, waarna het logo van Jágran Verslavingszorg zal worden gepresenteerd door de heer Pramsoekh (voorzitter van de stichting Járgran Mandal Suriname).

Aan een versnapering zal hen niet ontbreken.

Voor meer info:
Rishi Moella – 8743181
Pramsoekh – 8619860
Email: jagranverslavingszorg@gmail.com


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *