Afsluiting Ápravási Milan met prachtige kinderkoorzang

Op maandag 5 juni werd de Ápravási Milan, welke van 1 tot en met 5 juni jl. in het NIS werd gehouden i.h.k. van 150 jaar Hindustaanse Immigratie, afgesloten middels een prachtig optreden van kinderen van diverse scholen en van de organisatie Hindu Swayam Sewak Sangh.


De Sangh opende de ochtend middels het hijsen van de Surinaamse vlag onder trommel geroffel, terwijl de kinderen het Surinaams volkslied ten gehore brachten.

Hierna bracht het kinderkoor o.l.v. dhr. Manoj Daryanani een aantal mooie desh bhakti (patriottische) liederen ten gehore, welke goed in de smaak vielen bij het goed opgekomen publiek.
De muzikale begeleiding stond o.l.v. dhr. Ruben Gadjoe en de baithak gáná groep Meendrut.


De minister van Onderwijs, dhr dr. Henri Ori, sprak bij de aanvang de aanwezigen toe en moedigde vooral de kinderen aan om aan muziekeducatie te doen.


De ochtend werd vervolgd met een tabla demonstratie van studenten o.l.v. dhr. Shailendra Madarie; waarna er een dansoptreden was van een dansschool o.l.v. Kiran Rampersad.


Het publiek mocht wederom genieten van enkele prachtige liederen van Raj Mohan uit Nederland.

Tenslotte presenteerden leerlingen van de muziekschool ‘Leer gitaar spelen’ o.l.v. dhr. Tamiro Landbrug hun talenten middels het spelen van nummers op de gitaar en het zingen van desh bhakti liederen.
De OHM kijkt dankbaar terug op 5 achtereenvolgende dagen geslaagde podiumkunst presentaties. 
OHM