AlphaMax Academy 20 jaar

Donderdag jl. was er een feestactiviteit i.v.m. het 20-jarig bestaan van de Academy. Er waren o.a. een optreden, huldiging van jubilarissen, zowel leerkrachten als ander personeel, een video- en fototentoonstelling van 20 jaar AlphaMax Academy.

De Academy gaat vanaf de kleuterschool tot pre-universitair onderwijs. De instructietaal is Engels. Waarden spelen een belangrijke rol bij de school. Ook aan niet-Westerse cultuur en wijsheid, dus ook aan Hindú en Indiase, wordt aandacht geschonken. De ideeën van Rabíndranáth T.hákur – Rabindranath Tagore – spelen een belangrijke rol bij de school. Vandaar dat de Indiase overheid de school uitkoos als een van de 14 locaties in de wereld waar een borstbeeld van Rabíndranáth T.hákur geplaatst werd. De school participeert in Caraïbische, Amerikaanse, en andere internationale examens. De Caraïbische examens geven toegang tot Amerikaanse en andere universiteiten. De school is verbonden met Suriname. De Surinaamse vlag wappert er en het volkslied wordt gezongen.

De Academy ligt aan de Stanvastestraat 18-24, Zorg en Hoop (naast de Shrí Vishnuschool, vlak bij het Miranda Lyceum).

Optreden van een zang- en muziekgroep bestaande uit leerlingen en docenten van AlphaMax Academy, Swámí Vivekánanda Cultural Centre (voormalig ICC), en Sociaal-Culturele en Sportvereniging SEWÁ. Gebracht werd het gedicht “Where the mind is without fear and the head is held high”, vertaald “Waar de geest zonder vrees is en het hoofd hooggehouden wordt”, van Rabíndranáth T.hákur. Dit gedicht komt uit de dichtbundel Gitánjali. Door voornamelijk deze bundel won hij de Nobel Prijs voor Literatuur.
Het arrangement voor het gedicht is van oud-AlphaMax-muziekleraar Andy Cotino en oud-SVCC-zang-en muziekguru Mohammad Nizam. Het gedicht is gebracht in Engels, Hindí, Nederlands, Sranan, Mandarijn (officieel Chinees), Spaans en Arabisch.

Bron: drs. Atma Jagbandhan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *