Ambassade India en SITPO onderzoeken lokaal ondernemerschap

Om inzicht te krijgen  in de grootte en behoeften van de kleine en middelgrote ondernemingen in Suriname wordt  er door tussenkomst van de Suriname India Investment and Trade Promotion Organisation  SITPO tezamen met het  Suriname Business Forum  en haar werkarm de  SBC, middels funding van de Indiase Ambassade in Suriname een marktonderzoek gedaan.

Vooralsnog zal het onderzoek plaatsvinden in de districten Commewijne, Wanica,Para en Saramacca. Het doel is vooral om de behoeften van de KMO’s in beeld te brengen. India hecht veel waarde aan het ondersteunen van dit segment  van het ondernemerschap daar wereldwijd bewezen is dat deze sector voor de meest duurzame ontwikkeling  en  banen in een samenleving zorgt.

 

De resultaten van dit onderzoek zullen door de Indiase Ambassade worden gebruikt om haar ondersteuningsbeleid op te baseren en deze gegevens zullen ook lokaal kunnen worden aangewend.

In het kader van dit project ontving de SITPO van de Ambassadeur van India de heer Satendar Kumar ook een ondersteuning van haar activiteiten  middels een cheque van USD 10.000,-.

De overhandiging vond vandaag plaats in de Ballroom van het Lalla Rookh complex.