Ápravási Milan: Instellingen goed vertegenwoordigd op de Gezondheidsbeurs (3)

De volgende organisaties waren ook aanwezig op de Gezondheidsbeurs in NIS:

1. Surinaamse Vereniging voor Fysiotherapie (SVF)De SVF heeft ook een belangrijke rol bij de preventieve gezondheidszorg. Niet iedereen weet nog wat fysiotherapie precies is. Velen denken dat fysiotherapeuten pas in beeld komen als er al klachten zijn bij cliënten. Dat moet echt veranderen want hierdoor kan er geld, tijd en ongerief bespaard worden binnen de gezondheidszorg. Een bezoek aan de medische specialist kan ook vaak onnodig zijn, indien men ook snapt dat klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat bij uitstek gezien kunnen worden door fysiotherapeuten. Maar ook voor de begeleiding bij het afvallen en voor de verbetering van de conditie kun je terecht bij een fysiotherapeut. De trend om steeds minder te bewegen bij jong en oud en dan overgewicht te hebben met allerlei nare gevolgen, hoort niet thuis in welke gemeenschap dan ook. Verantwoordelijkheid moeten we echter ook allemaal zelf nemen. Wacht dus niet totdat het te laat is en het veel energie gaat kosten die u anders kon gebruiken. Wees actief, wees verstandig!

2. De Epilepsie Vereniging Suriname (EVS)De EVS bestaat al sinds 1990 en weet dat er nog te weinig bekend is over epilepsie.
Informatieverstrekking is en blijft daarom belangrijk. Vandaar dat de EVS mensen de nodige uitleg geeft wat epilepsie nu wel of juist niet is. Het hebben van epilepsie kan het dagelijks functioneren verstoren, maar hoeft nog niet het einde van de wereld te zijn. Er zijn verschillende typen aanvallen bij epilepsie en het gros van ze reageert goed op medicatie. Laat u dus informeren en weet ook dat velen met epilepsie een vrij goed of normaal leven kunnen hebben.

OHM, met dank aan Tanya Frijmersum