Art of Living Suriname viert 61 ste jaardag Sri Sri Ravi Shankar

De oprichter van de International Art of Living Foundation, Sri Sri Ravi Shankar, viert op 13 mei 2017 zijn 61ste jaardag. Sri Sri Ravi Shankar m.b.a Sri Sri of Guruji, is een gerenommeerde humanitaire leider, spiritueel leraar en ambassadeur van de vrede. Zijn visie op een maatschappij zonder stress en geweld verenigt miljoenen mensen over de hele wereld door middel van service-projecten en de cursussen van Art of Living.

Het begin
Sri Sri, geboren op 13 mei 1956 in Zuid-India, was een begaafd kind. Toen hij vier was, kon hij al delen van de Bhagavad Gita, een oud Sanskriet geschrift, reciteren en vaak zat hij verzonken in diepe meditatie. Zijn eerste leraar was Sudhakar Chaturvedi, die lang had samengewerkt met Mahatma Gandhi. In 1973, hij was toen zeventien, studeerde hij af in zowel Vedische literatuur als natuurkunde.

The Art of Living en The International Association of Human Values
Sri Sri begon The Art of Living Foundation als een internationale, non-profit, educatieve en humanitaire organisatie. De educatieve en zelfontplooiings programma’s bieden krachtige tools aan om stress te verlagen en een gevoel van welzijn te bevorderen. De oefeningen zijn wereldwijd effectief bewezen op alle niveaus van de samenleving. De cursussen van The Art of Living Foundation worden inmiddels aangeboden in meer dan 155 landen. In 1997 heeft Sri Sri The International Association for Human Values mede opgericht om, in samenwerking met The Art of Living Foundation om duurzame ontwikkelingsprojecten te begeleiden, menselijke waarden te koesteren en conflictoplossingen te initiëren.

Inspirerende dienstbaarheid en wereldveroverende wijsheid
De programma’s van Sri Sri hebben steun geboden aan miljoenen mensen met allerlei verschillende achtergronden, waaronder slachtoffers van natuurrampen, overlevenden van terreuraanslagen en oorlogen, kinderen van randgroepen en botsende gemeenschappen. De kracht van zijn boodschap leidde tot een golf van dienstbaarheid, gebaseerd op spiritualiteit, door een waar leger van vrijwilligers, die deze projecten in kritieke gebieden over de hele wereld tot een succes maken.

Als spirituele leraar heeft Sri Sri de eeuwenoude tradities van yoga en meditatie opnieuw uitgevonden door ze aan te bieden in een nieuwe vorm die goed in de 21e eeuw past. Behalve het doen herleven van oude wijsheid en kennis, heeft Sri Sri nieuwe technieken ontwikkeld voor persoonlijke en sociale transformatie. Waaronder de Sudarshan Kriya®, die miljoenen mensen over de wereld heeft geholpen om stress te verminderen en de innerlijke bron van energie en stilte in het dagelijkse leven te (her)ontdekken.

Ambassadeur van de vrede
Als vredesambassadeur heeft Sri Sri een waardevolle rol gespeeld in het oplossen van conflicten over de hele wereld door zijn visie op geweldloosheid te delen op publieke forums en bijeenkomsten. Beschouwd als een neutraal figuur met als enige motief ‘vrede’, brengt hij hoop bij mensen in conflictgebieden. Hij wordt met name geëerd om het samenbrengen van wederpartijen bij de onderhandelingen in Colombia, Irak, de Ivoorkust, Kashmir en Bihar. Sri Sri benadrukt in zijn initiatieven en lezingen consequent de noodzaak voor het versterken van de menselijke waarden en het erkennen dat wij allemaal behoren tot een One-World Familiy. Hij benadrukt het belang van het versterken van interreligieuze harmonie en multiculturele educatie als remedie voor fanatisme en om duurzame vrede op onze planeet te bereiken.

Sri Sri heeft wereldwijd de levens van miljoenen geraakt en overschrijdt de grenzen van rassen, nationaliteiten en religie met zijn boodschap: Een One-World Family, vrij van stress en geweld, gecreëerd door het opnieuw aanwakkeren van menselijke waarden en service.

Stg. Art of Living Suriname viert de jaardag van Sri Sri op 13 mei 2007 in het Mata Gauri gebouw aan de Kwattaweg. De jaardag wordt op een speciale manier gevierd, n.l.: met satsang, meditatie en nog veel meer plezier, geluk en vreugde! De inloop is op 18:30u en het programma start om 18:45u. Het feest is open voor een ieder.