Arya Diwaker herdenkt de geboortedag van Swámí Dayanand

Op zaterdag 11 februari 2023 heeft de vereniging “Arya Diwaker” in hun hoofdtempel aan de J.A. Pengelstraat 210, middels een eendaagse “Wed- yajna” de 199ste geboortedag van Swámí Dayanand Saraswatie dd 12 februari herdacht.

Toespraken werden gehouden door pt. Atma Ramcharan, voorzitter van de priesterraad, Inder Gangabisoensingh, voorzitter AD, mw. Maureen Merhai, 2e secretaris van de gemeente Sanatan Dharm en Dr. Sameer Arya, directeur van het Swámi Vivekanand Cultural Centre.

Na de hawan yajna, kirtan en bhajan sprak de chief guest, president Chandrikapersad Santokhi, die het pad van kennis, eerlijkheid, oprechtheid en tolerantie benadrukte. Hij riep op tot eenheid, kalmte en saamhorigheid. Hij refereerde naar zijn bezoek aan Gujarat waar de spirituele verbondenheid tussen India en Suriname werd benadrukt.

Aangekondigd werd dat op 12 februari 2023 de Prime minister van India, Narendra Modi de launch zal doen van de herdenkingsactiviteiten i.v.m. de 200ste geboortedag in 2024, welke groots gevierd zal worden.

Na de Wed- pravacan door mw. Sharmila Ramrattan, waarin ze de eminente rol van de Swámí belichtte, volgden enkele bhajan’s en de shánti páth in de fraai versierde en verlichte mandir.

De avond werd afgesloten met een informeel samenzijn in de beneden achterzaal, waar de gasten konden smullen van een lekkere warme vegetarische maaltijd (bhojan).

OHM