ÁYURVEDA- Hoe de richting waarin je slaapt je leven kan beïnvloeden

Áyurved gaat ervan uit dat de richtingwaarin wij slapen, de energie (positief of negatief) bepaalt die in ons leven komt. Het beste is om met je hoofd naar het oosten of het zuiden te slapen.Waarom?
De wetenschap zegt dat de Aarde een magnetisch veld heeft, lopende van Noord (positieve pool) naar Zuid (negatieve pool). De mens heeft eveneens een aangeboren magnetisch kompas met de positieve pool gelegen bij het hoofd en de negatieve pool bij de voeten. Het is ook bekend dat 2 zelfde soort polen elkaar afstoten (wat dan ook gebeurt als we slapen met ons hoofd naar het noorden) en tegenovergestelde polen elkaar aantrekken. Een ander punt is, dat de Aarde draait van West naar Oost en dat hoe de zonne-energie via het oosten de aarde binnenstroomt, deze energie ons hoofd binnenkomt door naar het oosten te liggen en via de voeten ons lichaam verlaat, waardoor je ‘s morgens opstaat met een koel aanvoelend hoofd en warme voeten. Als je hoofd daarentegen naar het westen ligt, sta je op met koude voeten en een bezwaard hoofd, wat resulteert in een onprettige start van de dag. Nu is het ook beter te begrijpen als men zegt dat het ten voordele van je intellect is als je bureau naar het oosten is gericht. Impact op je gezondheid: de Noord-Zuidelijke richting van het
magnetische veld van de Aarde vertraagt de bloedcirculatie in de “capillairen” van de hersenen hetgeen effect heeft op de hersencellen. Dus als het hoofd naar het noorden gericht is bij het slapen, dan zal dit voor geestelijke onrust zorgen, omdat er geen balans is tussen het magnetische veld van het lichaam en de aarde. Al bij het opstaan heb je het gevoel dat de dag die nog moet beginnen op je afkomt, je voelt je lusteloos en bezwaard, en aangezien de aarde altijd een grotere magnetische kracht heeft, zullen wij mensen steeds het onderspit delven wanneer het op een krachtmeting aankomt. Volgens de wet van magnetische velden is de zuidelijke pool de bron van positieve energie en de noordelijke pool die van negatieve energie. Zo, lieve lezers, het wordt tijd dat jullie de bedden verplaatsen naar de juiste richting! Baadt het niet, dan schaadt het zeker niet! Maar lig nooit met je hoofd naar het noorden; zo worden trouwens altijd de lijken gelegd bij het cremeren.

Bron: Experience Hinduisme

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *