Reisagenten informeren autoriteiten

De Initiatiefgroep benadeelde reisagenten in Suriname (IATA, non IATA, ASRA en non ASRA) olv Vinesh Kanhai heeft op donderdag 19 januari een meeting gehad met de minister van Transport Communicatie en Toerisme, Dhr. Andy Rusland, zijn staf en de direkteur van de Stichting Toerisme Suriname dhr. Akum. Daarna was er een ontmoeting met de leden van de Nationale Assemblee van de vaste commissie TCT olv. dhr Patrick Kensenhuis en de leden Karta-Bink en Dew Sharman. De minister en DNA leden zijn breedvoerig geinformeerd over de aktualiteiten en het voortbestaan van vele reisagenten. Met een print voorbeeld retourticket Paramaribo Amsterdam is aangetoond dd 19 januari – 18 februari 2017 het enorm prijsverschil vanuit het internet- en 4 bevoordeelde specialagententarief van $1426,- inclusief 2x23kg baggage versus $1629 met 1×23 kg baggage.

     

De bezorgheid is geuit en aangegeven de negatieve effecten die voor de hele kolom steeds voelbaar worden. De minister was ook bezorgd, draagt het ondermerschap een warm hart toe en heeft toegezegd wederom een rappelschrijven te zullen richten naar de luchtvaart maatschappijen om zich aan zowel de letter als geest van het Staatsbesluit SB 2007 no. 131 te houden, waarin duidelijk staat vermeld in artikel 2 lid 3 dat ‘Elke andere tussen de luchtvaartmaatschappijen overeengekomen lagere vergoeding nietig is.’ De minister volgt de onteikkelingen op de voet. De DNA leden gaan de zaak bestuderen en zich orienteren op het veld en zullen vragen stellen aan de regering ter behoud van arbeidsplaatsen in deze branche.

Voor de overige DNA leden Finisie, Zeeman, Brunswijk en Tsang zijn copien van het staatsbesluit etc. overhandigd. De initiatiefgroep informeerde alle reisagenten en dankten hen voor de steeds meer en meer ontvangen adhesiebetuigingen. Tel: 8508533