Bestuurswijziging bij Stichting Suriname Hindi Parishad

Op donderdag 4 maart is er een nieuw bestuur bij Stichting Suriname Hindi Parishad geïnstalleerd. De voormalige voorzitter, de heer Bholanath Narain, had al sinds begin 2020 aangegeven dat hij vanwege zijn drukke werkzaamheden zou bedanken. De aanwezige bestuursleden hebben de heer Satjanand Pramsoekh als voorzitter aangewezen. Hij heeft de afgelopen 13 jaren gediend als secretaris van de stichting.

Het nieuwe 9-man tellend bestuur bestaat uit de heer S. Pramsoekh (voorzitter), de heer K. Firtoe (secretaris tevens voorzitter van de examencommissie), de heer H. Hieralal (penningmeester), mevrouw L. Lalaram-Hardwarsing (2e secretaris), de heer R. Bohorie (2e penningmeester), mevrouw A. Jiawan-Jangbahadoersing (lid), Mevrouw M. Ghisaidoobe (lid), de heer S. Oemraw (lid), de heer G. Jadoenathmisier (lid).

Het nieuw bestuur heeft een ‘plan of action’ samengesteld die ze versneld willen uitvoeren. Stichting Suriname Hindi Parishad is opgericht op 5 september 1977. De stichting is een van de oude organisaties die altijd actief is geweest en haar doelstellingen heeft hooggehouden. De stichting organiseert jaarlijks Hindi examens in zes Hindi niveaus. Jaarlijks nemen ongeveer 500 tot 600 kandidaten deel aan het examen. Bij de stichting zijn ongeveer 80 privé Hindi scholen aangesloten. 

In de afgelopen jaar is vanwege de covid-19 situatie besloten om de lessen online te verzorgen. Enkele Hindi scholen hebben toch ook fysiek les kunnen geven. Voor dit jaar zijn de Hindi examens gepland op zondag 18 april 2021.

  1. Pramsoekh

Mob. 8619860

hpramsoekh@gmail.com

stghindiparishad@gmail.com

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *