BHANGRA ZANG – EN DANSOPTREDEN IN SURINAME

De 12 personen sterke zang en bhangra dans groep “Punjabi Folk Dance Club” onder leiding van Shri Ashwani KR Sharma is de afgelopen 3 dagen in Suriname op bezoek geweest. Hiervoor heeft de Indiase ambassade gezorgd. Deze kleurrijke folkloristische groep heeft geheel in de stijl van de deelstaat Punjab in India enkele sprankelende shows weggegeven. Op de Asian Night, gezamenlijk georganiseerd door de ambassades van India, China en Indonesië liet de 9 man en 3 vrouw sterke formatie zich al heel nadrukkelijk gelden door hun stijl, muzieksoort en algehele presentatie.

In verband met onze staatkundige Onafhankelijkheid op 25 november j.l. heeft deze groep voor de 2e maal opgetreden in Suriname. Dit vond gisteravond, 27 november 2016, plaats op het Onafhankelijkheidsplein. Een samenwerking tussen de Indiase Ambassade (ICC), de Culturele Unie Suriname en met sponsoring van Busbedrijf Badjalala en Golden Tulip Hotel maakte het mogelijk dat deze groep voor een grotere groep van ruim 700 belangstellenden ook een wervelend optreden verzorgde. De bhangra groep trad op na het voortreffelijke muzikale voorprogramma van de Yaadgaar Orchestra o.l.v. Riaz Ahmadali. De bhangra groep presenteerde verschillende genres van zang en dans van de Punjab compleet met uitleg. De liedjes in het Punjabi, een dialect van het Hindi konden echter niet door een ieder even goed worden gevolgd. Het sprankelende optreden van de groep werd met een toegift afgesloten rond 21 uur s’ avonds, waarbij op de grasmat voor het podium tezamen met de bezoekers en de staf van de Indiase Ambassade een half uur lang met de groep flink gedanst is geworden, waardoor het gevoel van verbondenheid tussen de Punjabi’s en de Surinamers flink versterkt is geworden. Opmerkelijk daarbij was dat met slechts een Punjabi Dholak gecombineerd met zang zo een 100 mensen een half uur lang beziggehouden konden worden.

De groep heeft op de zondag een lunch aangeboden gekregen van mw. Khargi. Op de maandagochtend zijn ze voor meer optredens vertrokken naar Trinidad en zullen ook in St. Kitts en Venezuela de Indiase cultuur uitdragen, voordat ze terug naar India gaan.
41-jaar-onafhankelijkheid141-jaar-onafhankelijkheid-541-jaar-onafhankelijkheid41-jaar-onafhankelijkheid6