Borstbeeld onthuld ter ere van media- icoon Shabier Ishaak

Op zondag 7 mei 2023 is de bekende en populaire Acme Service en Ham Tum aur Woh radioprogramma verzorger, Shabier Ishaak, vereeuwigd met een borstbeeld.
Dit borstbeeld is onthuld door mevrouw de weduwe Ishaak en mw. Rampertap nabij de ingang van het uitvaartoord te Uitkijk.
Mulvi Ishaak Roshan en pt. Raghoenath gingen voor in het gebed, waarna de voorzitters Robby Gadradj van Stg. Uitvaardsoorden Shabier Ishaak en Ramon Jawalapersad van Stg. Hindustaanse Immigratie lof spraken over wijlen Shabier Ishaak. Hij is jarenlang de voorzitter van de Stg. Hindostaanse Immigratie geweest die vele Bábá en Mái monumenten heeft opgezet alsook het Landbouwersmonument te Kwatta Markt. Hij was ook de eerste voorzitter van de Stg. Uitvaardsoorden, medeoprichter van het Monument voor de Gevallen Helden te Mariënburg en medeoprichter van Lions Club Parwani.


Verder heeft hij 40 jaren de overheid gediend en was directeur van het NIS en ook rvc- lid van de STVS. Tevens was hij 50 jaren verbonden aan de RBN mediagroep.
Het borstbeeld is een initiatief van de heer Rampertab en is vervaardigd door kunstenaar Rahied Abdoel.
Shabierahmed Ishaak is geboren op 21 augustus 1945, overleden op 4 mei 2021 en begraven te Uitkijk op 7 mei 2021. De weg naar het oord en het oord zelf zijn naar hem vernoemd. Sadhana Doerga dankte namens de stichtingsbesturen en de familie Ishaak een ieder voor hun bijdrage, w.o. ook vrienden, donateurs en de kunstenaar.

OHM