Borstkankermaand: omarm vrouwen met borstkanker

Op 1 oktober start de jaarlijkse borstkankermaand. Pink Ribbon vraagt deze maand aandacht voor iedereen die geraakt is door borstkanker. 1 op de 7 vrouwen krijgt de diagnose borstkanker. Daarmee is het de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen.

Thema borstkankermaand

Het thema van de borstkankermaand is dit jaar zelfliefde. Voor iedereen geldt dat zelfliefde belangrijk is. Door lief te zijn voor je lichaam leer je je lichaam goed kennen. Zo kun je eventuele signalen die kunnen duiden op borstkanker tijdig herkennen. Want over het algemeen geldt: hoe eerder je erbij bent, hoe beter de vooruitzichten.

Lief zijn voor jezelf in tijden van kanker is minstens zo belangrijk. Daarom vragen we dit jaar ook aandacht voor zelfcompassie. Zelfcompassie staat voor een positieve, warme en vriendelijke houding tegenover jezelf, zeker in tijden van tegenslag.  Zodat je jezelf leert te omarmen zoals je bent, na de diagnose en behandeling. Want kanker heeft niet alleen lichamelijk een enorme impact, maar ook mentaal.  

Onderzoek zelfcompassie 

Uit de laatste resultaten van een in 2019 opgestart onderzoek van KWF (Pink Ribbon is onderdeel van KWF) komt naar voren dat zelfcompassie een mogelijke oplossing biedt om met die emoties en klachten beter te kunnen omgaan. Voorbeelden van zelfcompassie zoals ervaren door mensen met kanker: wees mild voor jezelf; weet wat je nodig hebt en wanneer en bewaak je grenzen. 

De Pink Ribbon Armband 2022 

Dit jaar heet de Pink Ribbon armband, de Omarmband. Met de armband steun je vrouwen met borstkanker. De verkoopprijs is € 9,99, waarvan € 4,26 wordt gedoneerd aan borstkankeronderzoek. Met de opbrengst financiert Pink Ribbon onderzoeken die gericht zijn op betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven. De armband kan gekocht worden via de webshop en o.a. Bruna, DA, Hunkemöller en Jumbo.

 

Pink Ribbon is een onderdeel van KWF Kankerbestrijding. Het geld dat Pink Ribbon ophaalt wordt besteed door KWF aan onderzoek en projecten op gebied van borstkanker. Subsidieaanvragen op het gebied van borstkankeronderzoek kunnen worden ingediend bij KWF. Deze onderzoeken zijn geoormerkt als zijnde gefinancierd door Pink Ribbon. 

Bron: www.pinkribbon.nl