Brahma Kumaries: Programma activiteiten maart 2023

Wereld Vrede Meditatie Uur

Zondag 19 maart 2023

Cattleyastraat 12

Tijd: 18.30 – 19.30u

Maandelijkse Lezing

Thema: GOED GEZELSCHAP KLEURT

Datum: Dinsdag 28 maart 2023

Tijd: 19.00 – 20.00u

Wij ontvangen u graag in ons centrum aan de Cattleyastraat 12.

Zoom: 998 0629 9233

Raja Yoga Introductie Cursus

Start op maandag 6 maart om 17:00u

Plaats Cattleyastraat 12

Stuur voor een persoonlijke afspraak een berichtje

via WhatsApp: (597) 883 4871

of een email naar: bksuriname.programs@gmail.com

Positief Denken Cursus

Start op donderdag 16 maart om 17:30u

Plaats Cattleyastraat 12

 – Gedachtestreepje –

We zeggen niet voor niets: je wordt “gekleurd” oftewel beïnvloed door het gezelschap dat je erop na houdt, of waarin je verkeert. Als dat zo is, laten we dan uit liefde voor onszelf proberen om zoveel als mogelijk in gezelschap van God te blijven en door Hem “gekleurd” te worden. Hij is de Waarheid, de Altijd Zuivere, onvergankelijke Moeder en Vader, de Krachtcentrale, de Oceaan van Liefde, kennis en alle Goedheid

Holi goed begrijpen betekent weer holy worden.

Aan de vooravond van holi, wordt een grote brandstapel met een afbeelding van “Holika” erbovenop, met heel veel vreugde, in brand gestoken. Holika staat symbool voor de negativiteit, de ondeugden die in ieder van ons aanwezig zijn. Elk huishouden levert takjes en stukken hout om het vreugdevuur klaar te maken. Dit betekent dat ieder van ons de ongezonde negatieve – persoonlijkheidstrekken, kwaliteiten, gewoonten, overtuigingen, vastgehouden wrok, boosheid en onvervulde zelfzuchtige verlangens uit het verleden moet offeren in het grote vuur. We kunnen pas weer blijvende vreugde ervaren wanneer we ze tot as hebben verbrand, zodat ze nooit meer terugkomen. Het symboliseert tevens het in brand steken van het kwade van deze oude wereld, zodat er weer een nieuwe wereld van zuiverheid en deugdzaamheid kan beginnen. De eenvoudigste manier om onze negatieve sanskars oftewel negatieve persoonlijkheidstrekken, gewoontes en overtuigingen te verbranden, is door middel van meditatie (Rajyoga).

Rajyoga is een krachtige persoonlijke verbinding van de ziel met de Allerhoogste Ziel. Als we iemand herinneren, dan zijn we automatisch in verbinding – oftewel yoga – met diegene. Net zo, wanneer wij de Allerhoogste Ziel, de Altijd Zuivere Krachtcentrale op een accurate en krachtige manier met liefde herinneren, verbrandt “het vuur” van deze verbinding, deze Yog Agni, alle onzuiverheden in ons.

Mythologisch worden zowel de vernietiging van de demonen, koning Hiranyakashipu en Holika, als de bescherming en de overwinning van de toegewijde devoot Prahlaad gevierd. Dit is de herinnering aan de kracht en bescherming, die het hebben van diep vertrouwen in en volledige overgave aan de Allerhoogste Ziel, met zich meebrengen.

Wanneer wij dit diepe vertrouwen en deze mate van overgave hebben, door accuraat begrip gebaseerd op ware kennis, dan worden wij automatisch beschermd tegen de vlammen van pijn en verdriet.

Het dragen van schone witte kleding op deze dag markeert de essentie van Holi. Het symboliseert dat wij zielen, van oorsprong schoon, zuiver, goddelijk van aard (holy) zijn.

De kleuren van Holi vertegenwoordigen onze eeuwige en originele goddelijke krachten en kwaliteiten zoals zuiverheid, geluk, liefde, vrede, wijsheid en gelukzaligheid. Door een accurate en op den duur ook automatische constante verbinding met de Allerhoogste Ziel, worden wij dus langzaam maar zeker weer sprankelend schoon, krachtig en gekleurd door Zijn persoonlijkheid, waardoor wij ook anderen kunnen besprenkelen en kleuren met deze prachtige kleuren.

Holi betekent tevens: Voorbij is voorbij, het verleden keert niet terug. We moeten dus ermee stoppen om te blijven steken in het verleden, pijnlijke herinneringen te herbeleven of vast te houden.

Laten we werken aan ons ware zelf, waardoor wij weer in staat zullen zijn elkaar te begrijpen, accepteren, respecteren, vergeven en onvoorwaardelijk lief te hebben. Alleen als deze energieën weer stromen kan die prachtige wereld van eenheid en harmonie waar we allen zo intens naar verlangen daadwerkelijk weer komen!

Brahma Kumaris Spirituele Organisatie

Cattleyastraat 12

Zorg en Hoop

Suriname

Telefoon (597) 401144

WhatsApp (597)883 4871

Internationale website : http://www.brahmakumaris.org