Brahma Kumaris lezing “Angel Heart”

Brahma Baba, geboren als Lekhraj Kirpalani, de grondlegger van de spirituele organisatie de Brahma Kumaris, heeft velen geïnspireerd en inspireert tot nu toe, alhoewel zij hem nu alleen kennen van het nalatenschap van zijn bijzondere kwaliteiten. Dada Lekhraj kreeg byzondere visioenen rond zijn zestigste levensjaar, welke van invloed zijn geweest voor meer dan 30 jaren van zijn leven.

Brahma Baba ontving zijn staat van perfectie op 18 januari 1969, door zijn praktische toepassing van Goddelijke kennis en Meditatie gericht op de Allerhoogste Vader, de Allerhoogste Ziel. De maand januari is daarom voor de BK’s een speciale maand, waarin meer aandacht wordt geschonken aan extra verdieping.

Brahma Baba is voor de Brahma Kumaris geen God, noch de guru. Als speciale ziel met een speciale rol, werd het effect van zijn kwaliteiten zichtbaar, nadat hij het lichaam had verlaten. Hij besefte namelijk dat het menselijk wezen bestaat uit: de kern (ziel) en het lichaam. Hij verlangde heel veel naar perfectie. De verhoogde kwaliteiten die in hem naar boven kwamen, hadden veel invloed op zijn omgeving.

Wat is een Engel

Engelen worden altijd afgebeeld als menselijke wezen, die verheven zijn door lichtheid en daardoor boven het aardse kunnen blijven. Zij herinneren ons aan schoonheid, licht en lichtheid. Engelen zijn vol van goedheid en dat blijven ze geven: ze doen wat ze moeten doen en vertrekken weer. Hun spiegel is God, de Allerhoogste. Ze zijn subtiel, dus niet tastbaar. Hun kern is zuiverheid, waardoor connectie met de Allerhoogste heel natuurlijk is. Deze staat stelt hun instaat de diepste in zichzelf te ervaren. Engelen zijn stil, vandaar gezegd wordt: “a silent being of light”.

Engelen zijn boodschappers van God 

Als engelen de boodschappers zijn van God, welke boodschap brengen ze dan over? Wat zijn de kwaliteiten van God? God is geen menselijk wezen, maar een spiritueel wezen, de Allerhoogste Ziel. Als ik weet dat ik ook een ziel ben een spiritueel wezen en dat God mijn spirituele Vader is, de Bron van alle krachten, kan de ziel de deugden in het zelf weer herkennen. Door  relatie met de Bron, komen kwaliteiten omhoog. Wanneer deze verbinding voor een lange tijd verbroken is, raakt mijn innerlijke batterij ontladen, waardoor een zwakheid of ondeugd omhoog komt, met verdriet als gevolg.

Wanneer iemand in nood is zeggen we toch vaak: “Bid, denk aan God”. Waarom? Omdat we diep van binnen weten dat alleen God ons echt kan helpen, omdat Hij de Bron is van Goedheid. Je herinnert de Allerhoogste zodat je kracht ontvangt. In een relatie weet je dat je recht hebt, hier ook. In stilte kan je de Vader herinneren en elke relatie met Hem aan gaan. Als God je Moeder is, zal Zij voor je zorgen, maar als God je kind is, dan ben jij degene die voor het Kind zal zorgen.Door deze relaties komen steeds meer kwaliteiten in de ziel omhoog, die in aktie tot expressie worden gebracht. Een engel maakt geen onderscheid, maar zorgt voor iedereen.

Brahma Baba’s leven maakte hem zo verfijnd. Hij had zich losgekoppeld van het fysieke. Door deze onthechte staat kon hij zelfs in zijn laatste momenten, toen hij zijn taak had afgerond, eerst een ieder groeten voordat hij het lichaam verliet. Een boodschapper van God maakt altijd een connectie naar boven, terwijl de taak hier is. Een engel is een dienaar. Brahma Baba is voor ons een mooi voorbeeld geweest. Het effect van zijn leven is tot op heden merkbaar.

Mens vs Engel

Mensen stellen vragen,             Engelen hebben vertrouwen
Mensen analyseren,                   Engelen wéten
Mensen blijven wachten,          Engelen creëren
Mensen veroordelen,                 Engelen kunnen onderscheid maken
Mensen halen uit elkaar,           Engelen brengen bij mekaar
Mensen corrigeren,                    Engelen inspireren
Mensen moeten leren,                Engelen her-kennen
Mensen verwerken,                     Engelen begrijpen
Mensen wikken en wegen,         Engelen schenken
Mensen rechtvaardigen,             Engelen verzoenen
Mensen verdedigen zichzelf,      Engelen accepteren
Mensen stellen diagnoses,          Engelen helen
Mensen bekritiseren,                   Engelen leven mee
Mensen beminnen,                      Engelen koesteren
Mensen denken,                           Engelen voelen
Mensen gissen,                             Engelen beseffen
Mensen horen,                             Engelen luisteren
Mensen praten,                           Engelen blijven stil

BRAHMA KUMARIS SPIRITUELE ORGANISATIE

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *