Brahma Kumaris lezing: Geluk

Alles gebeurt via het hart. We hebben allemaal een ander begrip, een andere cultuur, taal en opvoeding. Maar waar we allemaal naar uitkijken, is geluk. Wat we ook doen, we hebben het doel om geluk te verkrijgen.

Het delen van geluk

Als we iets hebben, delen we. Als andere mensen iets hebben, zullen ze ook delen. Als we gelukkig zijn, kunnen we anderen gelukkig maken, maar hoe behouden we ons geluk? Spirituele kennis en meditatie brengen altijd waar geluk, omdat ze niet verbonden zijn met iets materieels of iets tijdelijks. Geluk wordt altijd gedeeld. Of houden we ons geluk bij onszelf? Als we ons geluk met anderen delen, zijn zij dan gelukkiger of zijn wij gelukkiger? Vragen we onszelf af hoeveel geluk we hebben? Innerlijk geluk schittert altijd op het gezicht.

Onze gedachten creëren zoveel verschillende golven. Elk van onze gedachten is waardevol; het kan geluk creëren en delen. De creatie via de gedachten is veel groter dan onze woorden en daden. Geluk kan gedeeld worden door alle drie de aspecten: gedachten, woorden en daden. Veel mensen ontvangen geluk in alle drie de aspecten. De meesten van ons proberen geluk te geven door woorden en daden, wat tijdelijk is. Door onze gedachten zijn de golven van geluk anders. We zijn dan in staat om geluk te genereren, zelfs als we ver weg zijn.

Het bereiken van echt geluk

Echt geluk is een natuurlijke staat van ons allemaal. Het is onze oorspronkelijke kwaliteit. Maar door het bewustzijn van het lichaam zijn we op vele manieren zwak geworden. We hebben dan niet de kracht om het altijd naar boven te laten komen. We komen verschillende situaties en mensen met verschillende aard tegen. Kunnen door de scène heen lopen en toch niet beïnvloed worden? We creëren veel verschillende soorten gedachten: zuivere, positieve, negatieve en verspilde gedachten. Ongeveer tachtig procent van onze gedachten zijn verspilde gedachten, zoals roddelen. Er zijn verschillende soorten gedachten waarmee we anderen en onszelf kunnen helpen. Deze worden goede wensen genoemd. Als iemand naar ons toekomt met een houding die ons misschien niet bevalt, kunnen we de houding van de persoon veranderen met goede wensen.

Soms houden we vast aan iets uit het verleden, zelfs als het niet goed voor ons is. Er zijn veel dingen gebeurd in ons leven, de scènes zijn voorbij, mensen zijn veranderd, maar we houden nog steeds vast aan dat specifieke ding. Wat kunnen we doen om ons heden te veranderen? Als we aan het oude blijven vasthouden, zal het ons alleen maar hinderen.  Daarom zegt men: verleden is verleden. Het beste is om los te laten! Geluk behoort ons toe. En wat van ons is, houden we bij ons als een schat. Zelfs als de dingen buiten ons veranderen, zullen we nog steeds voor onze schatten kunnen zorgen. We kunnen elke dag gelukkig zijn. Elke ochtend als we wakker worden, wat denken we dan? Gaan we gelukkig slapen? Kijk uit naar het geluk van de volgende dag! Een Rajyogi heeft een stabiel en evenwichtig leven, waardoor gelukkig zijn natuurlijk wordt. Iedereen is in staat om zo’n prachtig leven te hebben!

Brahma Kumaris Spirituele Organisatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *