Breaking News : Aanslag Londen Parlement : zeker 1 dode

In Londen is een man met een auto ingereden op mensen op Westminster Bridge, waarbij een dode en gewonden zijn gevallen. Daarna stak hij een agent neer bij het parlementsgebouw, waarna hij zelf werd neergeschoten.

Tijdlijn van aanslag in Londen

Om 15.40 uur rijdt een auto met vierwielaandrijving ongeveer twaalf mensen aan op de Westminster Bridge. Ooggetuigen zien dat een vrouw in de rivier Thames terechtkomt en dat een bus moet uitwijken voor de auto. Daardoor rijdt de bus ook meerdere mensen aan.

De auto rijdt door en tegen de hekken van het nabijgelegen parlementsgebouw aan. De chauffeur van de auto stapt uit de auto, rent weg en schiet een agent neer. Daarna wordt hij zelf neergeschoten.

Om 16.05 uur worden parlementsleden in het gebouw op de hoogte gesteld. “Er is een agent aangevallen, en de dader is neergeschoten”, krijgen ze te horen. Een traumahelikopter neemt gewonden mee naar het ziekenhuis.

Om 16.32 uur zegt de politie uit te gaan van een terroristische aanval. Om 17.00 uur maakt de woordvoerder van Theresa May bekend dat ze veilig is en de situatie in de gaten houdt.

Om 17.10 uur twittert een dokter van het St Thomas’ Hospital dat een van de gewonden, een vrouw, is gestorven.

Om 17.25 uur wordt er een verdacht pakketje gevonden in een voertuig bij het parlementsgebouw. De evacuatie, die net is begonnen, wordt tijdelijk stop gezet. Een tijdje later wordt de evacuatie hervat.

17.40 uur: Sky News meldt dat er een tweede dode is gevallen. Dat is nog niet bevestigd.

17.57 uur: De vrouw die in de Thames terecht is gekomen, wordt levend uit het water gehaald.

Onduidelijkheid over toestand dader

De BBC meldt dat de schutter is neergeschoten en afgevoerd naar een ziekenhuis. Het is dus niet duidelijk of hij leeft of is overleden. Echter, in een reportage zegt de Britse omroep dat de man dood zou zijn. Dat laatste is niet bevestigd door de politie.

Sky News meldt inmiddels dat er drie agenten gewond zouden zijn geraakt bij de aanslag.