Colombia: Vitrina Turistica Anato 2017

Van onze verslaggever

De president van Colombia Juan Manuel Calderon heeft op woensdag 1 maart de Colombia Vitrina Turistica Anato 2017 geopend te Bogota, Colombia. Op deze expo op hoog internationaal niveau zijn toerisme delegaties uit de hele wereld en ook uit Surname ,aanwezig . ‘Colombia is on the move’. Diverse nationale parken, bergen, meren, landscaping en nieuwe touristen lokaties worden landelijk aangelegd.      

Fauna en een breed spectrum van  flora species waaronder  koffie die  de ruggengraat  van de economie vormt, krijgen alle aandacht voor ontwikkeling zodat nog eens 300.000 boerenfamilies kunnen voorzien in hun dagelijks brood. Diverse provincies worden klaargestoomd om de toerisme industrie te versterken. Colombia wil een grotere rol vervullen als een groene en veilige destinatie. Alle lucht- en zeehavens worden verbeterd of vernieuwd.                       

 Jose Santos minister van Toerisme van Argentinie ,was de ere gast vanwege de toegenomen onderlinge  toerisme en de samenwerking in Mercosur verband.

De deuren van Colombia staan wagenwijd open. Nieuwe luchtvaart verbindingen zijn in de startblokken. Alle visa problemen zijn opgeheven. Iedereen moet meedoen en meeprofiteren.

Het gehele volk van Colombia moet van alle ontwikkelingen meegenieten door de export van koffie, fruit ,bloemen, souvernirs en meubels. Paula Calle , voorzitter van Anato (toerisme autoriteit van Colombia) presenteerde cijfers. 7.3 miljard usd gaat om in de toerisme economie met 300.000 banen. Zon ,water, cultuur ,eten en drinken worden duurzaam door de overheid en het bedrijfsleven ontwikkeld. Het imago van Colombia is aanzienlijk veranderd en de veiligheid verbeterd.     

                  

President Juan Manuel Calderon benadrukte de overeenkomst met de FARC guerilliabeweging voor de veiligheid en progressie van het land. Wekelijks worden er  coca plantages  ontmanteld en moeten plaatsmaken voor andere agro produkten. ‘Daarom willen we dat alle 32 provincies de wereld touroperators ontmoeten en nieuwe kansen scheppen’, aldus de president . Met 5.100.000 bezoekers in 2016 is een  ongekende 14% groei gerealiseerd. Meer dan 35000 hotelbedden zijn er bijgekomen door het Colombia Reponda Tax incentives programma voor investeerders in bepaalde gebieden. Dat heeft erin geresulteerd dat in 6 van de gebieden het toerisme  met 3000 % is gestegen. Nu doen Colombia 27 airlines aan ,met  80 internationale routes, grote aircargo faciliteiten, highways, betere ziekenhuizen, meer birds butterfly onderzoek enz. Hij citeerde de recente CNN (Maria Claudia) nominatie van  Colombia als het  grootste succes en erkenning van de gepleegde inspanning voor de service industrie. ‘Protectie van bestaande belangen moeten geëelimineerd  worden en de regelgeving moet worden aangepast aan de hedendaagse technologie’, aldus de  Colombiaase president Calderon .

De trainingen in de vreemde talen Engels, Frans en  Duits gaan op grote schaal  door, terwijl het muziek onderwijs wordt geîntensiveerd om de vergrijzing bij de boeren op te vangen en jongeren te stimuleren.

De expo duurt tot en met 3 maart a.s. en zal duizenden bezoekers trekken. 2 Surinamers , waaronder de heer Bhagwan G.Panday vertegenwoordigen Suriname ook op deze expo en zullen ook Suriname daar uitdragen.