Congo meldt nieuwe uitbraak van ebola

De autoriteiten van de Democratische Republiek Congo hebben woensdag een nieuwe uitbraak van ebola bevestigd. De ziekte is uitgebroken in het oosten van het land in de provincie Noord-Kivu.

Volgens het minister van Volksgezondheid zijn vier mensen besmet met het ebolavirus.  Gouverneur van de provincie Julien Paku roept op tot “kalmte”.

Vorige week kreeg het land nog een uitbraak in het noordwesten onder controle. De ziekte, die zich sinds april verspreidde, kostte toen aan 33 mensen het leven. Volgens de minister van Volksgezondheid is er geen reden om aan te nemen dat nieuwe uitbraak te koppelen is aan de vorige.

De uitbraak van april was de negende uitbraak sinds de ziekte zich in 1976 voor het eerst onder mensen verspreidde. Vijf van die uitbraken waren sinds 2012 in Congo. 

Ziekte

Mensen die ebola krijgen, ervaren koorts, spierpijn, hoofdpijn en keelpijn als eerste symptomen. Hierna volgt braken, uitslag, diarree en nier- en leverfalen. In sommige gevallen kunnen ook zowel interne als externe bloedingen optreden.

In Congo is een ongelicenseerd vaccin gebruikt om verspreiding tegen te gaan. 3.300 mensen hebben het vaccin toegediend gekregen.

Bron: NU nieuws

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *