Correct gebruik van airconditioners: Zet airconditioners op 25+ graden en zet de ventilator op lage snelheid aan

Omdat de hete zomer is begonnen en we regelmatig airconditioners (AC) gebruiken, kunnen we de juiste methode volgen.

De meeste mensen hebben de gewoonte om hun AC’s op 20-22 graden te laten lopen en als ze het koud hebben, bedekken ze hun lichamen met dekens. Dit leidt tot dubbel verlies.

Weet je dat de temperatuur van ons lichaam 35 graden Celsius is? Het lichaam kan gemakkelijk temperaturen van 23 graden tot 39 graden verdragen. Het wordt de tolerantie van de menselijke lichaamstemperatuur genoemd.

Wanneer de ruimtetemperatuur lager of hoger is, reageert het lichaam, door te niezen, te bibberen, enz.

Wanneer u de AC laat lopen bij 19-20-21 graden, is de kamertemperatuur veel lager dan de normale lichaamstemperatuur en start het proces genaamd hypothermie in het lichaam dat de bloedcirculatie beïnvloedt, waardoor de bloedtoevoer in sommige delen van het lichaam niet voldoende is. Er zijn veel nadelen op lange termijn, zoals artritis enz.

Meestal is er geen transpireren als de AC is ingeschakeld, dus de gifstoffen van het lichaam kunnen niet naar buiten komen en daardoor wordt op lange termijn een risico op veel meer ziekten veroorzaakt: huidallergie of jeuk, hoge bloeddruk, etc.

Wanneer je de AC op zo’n lage temperatuur draait, werkt de compressor continu op volle energie; zelfs als het 5-sterren is, wordt overmatig stroom verbruikt en wordt er geld uit je zak geblazen.

Wat is de beste manier om de AC te laten werken ?
Stel de temperatuur in op 25 graden. U krijgt geen enkel voordeel door eerst de temperatuur van AC in te stellen op 20 – 21 en vervolgens een dunne laken om u heen te wikkelen.

Het is altijd beter om de AC op 25+ graden te laten draaien en de ventilator op lage snelheid in te schakelen.

Dit kost minder elektriciteit en je lichaamstemperatuur zal ook in het bereik liggen en er zal geen nadelig effect op je gezondheid zijn.

Een ander voordeel hiervan is dat de AC minder elektriciteit zal verbruiken, de druk van het bloed op de hersenen ook zal verminderen, en dat dit de nadelige gevolgen van het broeikaseffect zal helpen verminderen.

Stel dat u ongeveer 5 eenheden per AC per nacht bespaart door de AC op 26 graden te gebruiken en 1 miljoen andere huishoudens ook zoals u, dan besparen we 5 miljoen eenheden elektriciteit per dag.

Op regionaal niveau kunnen deze besparingen een aantal miljard eenheden bedragen.

Overweeg alstublieft het bovenstaande en laat uw AC helemaal niet onder de 25 graden lopen. Houd uw lichaam en omgeving gezond.

Ministry for Power  and Energy. GOI (Government of India)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *