CURACAO NORTH SEA JAZZ 2017 ALSNOG GEANNULEERD

Het Curaçao North Sea Jazz Festival zal in 2017 alsnog niet plaatsvinden. Dat hebben Fundashon Bon Intenshon en Mojo Concerts met pijn in hun hart moeten besluiten. Na een hernieuwde poging om een volwaardig programma voor elkaar te krijgen, waarbij kosten noch moeite zijn gespaard, bleken er uiteindelijk geen hoofdacts beschikbaar in het festivalweekend. Eind vorig jaar besloten FBI en Mojo om dezelfde reden het festival voor 2017 te schrappen. Kort daarna werd, in samenwerking met een aantal lokale stakeholders, overeengekomen toch nog een poging te ondernemen. De organisatie heeft sindsdien achter de schermen alles op alles gezet, maar helaas zonder het gewenste resultaat.


Bij het afwegen van zowel private als publieke belangen streeft Fundashon Bon Intenshon naar een consistente langetermijnvisie van entertainment op internationaal topniveau. Binnen dit kader is het onvermijdelijk dat er, ingeval van een beperkt aanbod van acts, gekozen wordt voor afstel van het festival. Het imago van het populair evenement dient zowel voor Curacao als daarbuiten gewaarborgd te blijven. Na alle mogelijkheden te hebben overwogen zit er, mede gelet op de geringe bijdrage uit gemeenschapsgelden, voor de organisatie niets anders op dan dit jaar een pas op de plaats te maken en zich voluit te richten op de editie van 2018.
De Curacao Tourism Board die zich beijvert om via deze festivals toerisme naar Curacao te bevorderen doet veel pogingen deze voort te laten gaan. Vele touroperators en hotels hebben reserveringen gehad voor de periode eind augustus begin spetember, hetgeen nu een inkomsten derving betekent voor de sector en voor de economie van het Eiland Curacao.
Ook Surinaamse travel agents hadden al plannen in voorbereiding om met Surinamers ernaar toe te gaan aangezien het in het vakantie seizoen valt.