Dag van de Aarde

Dag van de Aarde is een jaarlijks terugkomende dag met activiteiten die tot doel hebben mensen bewust te maken van het bijzondere van de aarde en het leven daarop. Op deze dag wordt op positieve wijze aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering. We worden op deze dag eraan herinnerd dat de aarde en haar ecosystemen ons voorzien van leven en voedsel.

Het jaar 2022 markeert de 52ste verjaardag van de jaarlijkse vieringen. Het thema van dit jaar voor World Earth Day is ‘Invest In Our Planet’.

Educatie is de grondslag voor progressie. We moeten eenieder kennis bijbrengen over milieu en klimaat en stimuleren om actie te ondernemen om het milieu te beschermen. Elk land zou op deze dag een project hieromtrent met als focus educatie, moeten uitvoeren. Het is een collectieve verantwoordelijkheid om harmonie met de natuur en de aarde te promoten om een juiste balans te bereiken tussen de economische, sociale en milieu behoeften van de huidige en toekomstige generaties van de mensheid.

Wereld Aarde Dag biedt ons de gelegenheid om wereldwijd bewustzijn bij het publiek te verhogen tegen de uitdagingen betreffende het welzijn van de planeet aarde en al het leven dat het onderhoudt.


AD