Dag van het boek en de Auteursrechten

In het afgelopen jaar, toen de meeste landen periodes van opsluiting kenden en mensen hun tijd buiten moesten beperken, hebben boeken bewezen krachtige instrumenten te zijn om isolement te bestrijden, de banden tussen mensen te versterken, onze horizon te verbreden en tegelijkertijd onze geest en creativiteit te stimuleren. In sommige landen is het aantal gelezen boeken verdubbeld.

Tijdens de maand april en het hele jaar door is het van cruciaal belang om de tijd te nemen om alleen of met uw kinderen te lezen. Het is een tijd om het belang van lezen te vieren, de groei van kinderen als lezers te stimuleren en een levenslange liefde voor literatuur en integratie in de arbeidswereld te bevorderen.

Door het lezen en de viering van Wereldboek- en Auteursrechten, 23 april, kunnen we ons ondanks de afstand openstellen voor anderen, en kunnen we reizen dankzij onze verbeeldingskracht.

uzelf, om nieuwe onderwerpen, formaten of genres te ontdekken die u niet gewend bent. Ons doel is om mensen te betrekken bij het lezen, en daar plezier in te hebben! Dit is de gelegenheid om: Ter viering van de Wereldboek- en Auteursrechten van dit jaar heeft UNESCO een Bookfacechallenge opgezet (externe link).

De boekomslagen zijn ongelooflijk belangrijk en spelen een cruciale rol bij onze aankoopbeslissingen. We zijn allemaal extreem veroordelend over covers. De pandemie heeft ons ook allemaal herinnerd aan het belang van boeken en lezen voor comfort en ontsnapping, we hadden het het afgelopen jaar allemaal nodig. We zijn altijd blij om te zien wanneer een titel goed is gepresenteerd, want een goede omslag kan een titel maken of breken.

In dergelijke omstandigheden nodigen we studenten, docenten, lezers van over de hele wereld, evenals de boekenindustrie en bibliotheekdiensten uit om te getuigen en hun liefde voor lezen te uiten door deel te nemen aan deze uitdaging.

Bron: UNESCO

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *