De 9 Dagen van Mother Divine, de Goddelijke Moeder

De 9 Dagen van Mother Divine zijn van 6 t/m 14 oktober 2021 in Zuid- en Noord-Amerika (7 t/m 15 oktober in India en elders in het Oosten).

Deze 9 dagen zijn in de periode waarin de natuurwetten die de oorspronkelijke vrouwelijke krachten zijn, ook bekend als “Mother Divine” (Moeder Natuur), levendig worden. Zij zijn de krachten/natuurwetten die verantwoordelijk zijn voor de hele schepping. Deze krachten zijn levendig en toegankelijk tijdens deze 9 dagen van Mother Divine in hun oorspronkelijke vormen van ontbinding, onderhoud en schepping (Durgá, Lakshmí en Saraswatí).

Alle groei en evolutie gaat d.m.v. deze krachten van vernietiging van het oude, onderhoud, en creatie van het nieuwe. Om het nieuwe te creëren moet eerst het oude worden vernietigd. 

De eerste 3 dagen van Mother Divine staan bekend als de Mahá Durgá-krachten, de natuurwetten, die alle onzuiverheden, het kwaad, de zonden en de onwetendheid vernietigen die lijden veroorzaken, in onszelf en anderen. 

Nadat we zijn gezuiverd door de Durgá-krachten, worden de krachten en energieën van Mahá Lakshmí in de daaropvolgende 3 dagen levendig. Deze natuurwetten schenken ons alle rijkdom en comfort om ons te onderhouden. Rijkdom in zijn 8 vormen zijn algehele rijkdom, geld, granen (voedsel), dieren (transportmiddelen), kinderen (nakomelingen), moed (moed en kracht), onderwijs (kennis) en overwinning. 

In de laatste 3 dagen worden de krachten van Mahá Saraswatí levendig, de natuurwetten van wijsheid en kennis. Alleen door kennis kunnen we een beter leven voor onszelf en anderen creëren. 

Dus het proces in deze 9 dagen is vernietiging (van onwetendheid), onderhoud (door rijkdom) en schepping van het nieuwe (door kennis). 

Deze 9 dagen worden beschouwd als een zeer gunstige tijd voor iedereen, maar vooral voor vrouwen, die volgens Mahárishi Mahesh Yogí aan de top van de hele schepping staan. Zij kunnen hun Kracht (Shakti) enorm opbouwen door diep naar binnen te duiken d.m.v. Meditatie (Transcendente Meditatie, TM) en meer Vrede en Stilte (Shiva) te ervaren gedurende deze tijd; het is een tijd van Genezing. Deze 9 dagen zijn de beste tijden om te luisteren naar de Vedische Mother Divine mantra’s, omdat ze de mogelijkheden verlevendigen om al je verlangens te vervullen, meer steun van de natuur te krijgen, obstakels in je leven te verwijderen, je mentale, emotionele en fysieke gezondheid te verbeteren, en om overvloed aan rijkdom en spirituele vooruitgang te boeken. Om maximaal te profiteren van deze Dagen, kunt u rustig luisteren naar de Vedische Mantra’s die betrekking hebben op deze 9 dagen. Ze zijn hier te vinden gedurende deze tijd, wanneer de Vedische panḏit’s deze mantra’s reciteren: http://www.maharishichannel.in/ op kanaal 3, click op afspelen.

Jai Guru Dev

Bron: artikel Ian Thijm, TM-leraar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *