De 9 Maan Dagen van “Mother Divine, de natuurwetten die evolutie beheersen

In de Vedische astrologie zijn er bepaalde dagen die zeer gunstig zijn, wanneer de natuurwetten levendig en ondersteunend zijn voor specifieke doeleinden.

De Negen Maan Dagen van de “Mother Divine” (Navrátri) vinden twee keer per jaar plaats en deze tijd is van 13-21 april 2021.

Ze behoren tot de meest gunstige dagen in de Vedische kalender -. Gedurende deze tijd zijn de natuurwetten die samenhangen met verbeterd welzijn, spirituele vooruitgang en geluk bijzonder levendig en toegankelijk.

Deze 9 dagen van oorspronkelijke natuurwetten worden beheerst door de originele vrouwelijke krachten, ook wel “Mother Divine” (MD) (Moeder Natuur) genoemd, en zijn de krachten die verantwoordelijk zijn voor de hele schepping. Deze krachten zijn levendig en toegankelijk tijdens deze 9 dagen in hun oorspronkelijke vormen van ontbinding, onderhoud en schepping (Durgá, Mahá Lakshmí  en Sarasvatí).

Om het nieuwe te creëren, moet het oude eerst worden vernietigd.


AD


Alle groei en het evolutieproces vindt plaats door deze krachten van vernietiging van het oude, instandhouding en creatie van het nieuwe.

De eerste 3 dagen van Mother Divine staan ​​bekend als de “Mahá Durgá” krachten / energieën, deze natuurwetten vernietigen alle onzuiverheden, kwaad, zonden en onwetendheid die al het lijden veroorzaakt, in onszelf en in anderen.

Nadat we zijn gezuiverd door de Durgá-krachten, worden de krachten en energieën van Mahá Lakshmí in de komende 3 dagen levendig. Deze natuurwetten schenken ons alle rijkdom en comfort om ons te onderhouden. Rijkdom in zijn 8 vormen zijn algemene rijkdom, geld, voedsel (granen), dieren (voertuigen), kinderen (nakomelingen), moed (moed en kracht), onderwijs (kennis) en overwinning.

De laatste 3 dagen wordt Mahá Sarasvatí levendig, de natuurlijke wetten van wijsheid en kennis. Alleen door kennis kunnen we een beter leven voor onszelf en anderen creëren.

Het proces in deze 9 maan dagen is dus vernietiging (van het kwade, onwetendheid), onderhoud (door rijkdom) en schepping door Kennis. Deze 9 dagen worden als een zeer gunstige tijd beschouwd.

Om maximaal voordeel te halen uit deze dagen, kun je gewoon rustig luisteren naar de Vedische Mantra’s die betrekking hebben op deze 9 dagen. Ze zijn hier gedurende die tijd te vinden: http://www.maharishichannel.in/ op kanaal 3, klik op afspelen

Jai Guru Dev

Bron: Ian G. Thijm, Bsc, MBA, TM Leraar, Health and Wellness Coach

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *