De berg die door Shrí Hanumán naar Sri Lanka is gebracht

In 2007 heeft een team van Zee News, deel van een heel groot medium in India en internationaal, onderzoek gedaan naar de juistheid van gebeurtenissen genoemd in de Rámáyana; dit ook in het kader van o.a. Rám Setu, Rám Mandir/ Bábarí Masjid in Ayodhya. Dit artikel heeft als bron het verslag, genaamd ‘Mil Gaye Ram!’, gemaakt door de heren Rahul Sinha en Deepak Nagpal. Men kwam tot verrassende bevindingen.
Een daarvan is het vinden door het team van een kleine berg aan de kust van Sri Lanka, die van een type is dat nergens wordt gevonden aan de hele kust van Sri Lanka.

De berg heet Romosola of Sumeru Parvat (de exacte uitspraak van ‘Romosola’ is ondergetekende niet bekend). Dhr. Harinder Sikka, die directeur is van het bekende Indiase farmaceutische bedrijf Nicholas Piramal en die geneeskrachtige planten in India goed kent, zei dat 90% van de bomen en andere planten medische waarde heeft, en dat de bomen op de berg alleen voorkomen in het Himálayagebergte. Veel van deze planten zijn heilzaam bij de behandeling van hartaandoeningen, allergieën, huiduitslag, problemen gerelateerd aan botten, etc. Bewoners van een naburig dorp gaan vaker de berg op voor geneeskrachtige bladeren. Het team heeft (nog) niet de Sanjívaníplant gevonden, die alleen op die berg zou groeien, die lichtgevend zou zijn en die de vaidya Sushena gebruikte om Shrí Lakshman te genezen van zijn zware verwondingen veroorzaakt door Rávan in de strijd op Lanká. Omdat Shrí Hanumán op de berg de Sanjívaníplant niet kon vinden, had hij de berg meegenomen naar Lanká. In een hoek van de berg is een múrti van Shrí Hanumán, waarin hij wordt getoond als drager van Sumeru Parvat. Voornoemde bevindingen en ook andere bevindingen van het Zee News onderzoek zijn sterke aanwijzingen die pleiten voor het feit dat Shrí Hanumán een berg vanuit de Himálaya naar Sri Lanka heeft gebracht.
Meer info over dit onderzoek kunt u vinden door te googlen op internet.

drs. Atma Jagbandhan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *