De geestelijke Kratu Dása Adhikárí op bezoek bij ISKCON Suriname

Op maandag 18 juli heeft H.G. Kratu Maháráj een lezing verzorgd bij de Hare Krishṇa tempel aan de Kwattaweg #459

Van deze geestelijke is bekend dat hij tijdens zijn middelbare schooltijd voorzitter werd van de studentenvakbond en vervolgens een bachelorgraad in techniek behaalde aan de M.S. Universiteit in Baroda. Hij behaalde ook een Master in Engineering aan de St. Louis University, Missouri, VS. Zijn eerste contact met ISKCON vond plaats in 1970, in St. Louis. Later in 1974 trad hij fulltime in dienst in  Toronto. Hij ontmoette zijn Guru, Zijne Goddelijke Genade Shríla Prabhupádain 1976, van wie hij een direct bevel kreeg om Krishṇa-bewustzijn te prediken. Hij en zijn vrouw werden in 1977 door Shríla Prabhupáda geïnitieerd in Toronto, Canada.

Terwijl hij in het Westen  was, werkte hij vijf jaar als professioneel ingenieur in Toronto. In Chicago werkte hij voor de tempel van Chicago als directeur van de gemeentelijke prediking. Vervolgens werd hij in 1987 tempelpresident van de tempel in Vancouver. In 1993 verhuisde hij terug naar Baroda, Gujarat, waar hij prediking op de universiteit en op school gaf. Hij startte ook een boekdistributieprogramma van Bullock Cart voor elke stad en elk dorp. In 1997 werd hij de tempelpresident van ISKCON, New Delhi en zette hij huis- en pendel-predikingsprogramma’s voort.

In 2002 werd hij een initiërend spiritueel leraar in ISKCON en sindsdien reist en predikt hij krachtig over de hele wereld.

Momenteel reist hij over de hele wereld en bezoekt hij regelmatig de VS, Canada, het VK, Europa en predikt hij voortdurend in India, waar hij pendel-programma’s, educatieve programma’s en devotionele reizen leidt.

In de voetsporen van eerdere ácárya’s, Sat Goswámi’s en Shríla Prabhupáda, predikt hij krachtig het evangelie van Heer Caitanya. Veel van zijn publicaties zijn te koop via Amazone.com.

ISKCON