De Indiase Ambassade organiseerde een Charity Food Melá en Zangcontest

Op zaterdag 13 Augustus 2022 organiseerde de Indiase Ambassade een “Charity Food Melá” en een zangcontest ‘Amrit-e-Sur’ in het Swámi Vivekánand Cultural Centre aan de Schneiders Howardstraat 21. Dit ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan ​​van India. In India wordt dit gevierd als Azádi ká Amrit Mahotsav.

Charity Food Melá

Dhr. Albert Ramdin, minister van Bibis, was de Chief Guest. Samen met dhr. Dew Sharman, ondervoorzitter van de Nationale Assemblee inaugureerde hij de “Charity Food Melá”. The ambassadeur van India, Dr. Shankar Balachandran verwelkomde hun door de traditionele sjaal omhanging. Middels een gebed, geleid door pandit Ashish Mathura, werden traditiegetrouw voor het begin van het programma, eerst lampen aangestoken. Hierna leidde de ambassadeur de gasten langs de diverse stands, waar voornamelijk Indiaas eten en drank verkocht werden.

Vele bezoekers kwamen af op deze Melá, waardoor de opbrengsten meer waren dan verwacht. Het bedrag van SRD 28000 zal overhandigd worden op de receptie van 15 augustus i.v.m. 75 jaar onafhankelijkheid van India aan het NCCR ter besteding aan de door wateroverlast getroffen gebieden. 

Zangcontest ‘Amrit-e-Sur’

Bij de aanvang van het contest voerden minister Albert Ramdin, drs. Dew Sharman en Dr. Shankar Balachandran het woord.  

De wedstrijd werd afgewisseld met dansshows gepresenteerd door studenten van Namita Nritya Vidya Bhavan.  De ceremoniemeester was dhr. Sandeep Oemraw.

Voor dit contest waren er 9 kandidaten geselecteerd voor de wedstrijd na 3 auditierondes. Deze waren:

  1. Pooja Chedi
  2. Chiquita Malaha
  3. Praveen Ramcharan
  4. Duitika Lall
  5. Hema Rambharosa
  6. Prithvi Sahtoe
  7. Rajiv Acohen
  8. Kailash Chedi
  9. Vishay Gokoel

 

De jury, bestaande uit de dansguru Sadhana Mohan, zangguru  Manoj Daryanani en Kris D’Costa riep de volgende deelnemers uit tot winnaars, na 3 eliminatierondes:

Eerste prijs: Kailash Chedi

Tweede prijs: Duitika Lall

Derde prijs: Prithvi Sahtoe

Vierde prijs: Chiquita Malaha

De toegekende prijzen zijn als volgt:

De eerste prijs: SRD 5000, een trofee, en een gelegenheid om te zingen voor een prominent publiek op 15 augustus in Maharaja Palace Restaurant.

De tweede prijs: SRD 2000 en een trofee.

De derde prijs: SRD 1000 en een trofee.

De vierde prijs: trofee.

Alle 9 contestanten kregen ook een certificaat.

De ambassadeur van India overhandigde de certificaten aan alle deelnemers en de  trofeeën en geldprijzen aan de winnaars. De winnaar van de eerste prijs krijgt de eer om zijn prijzen op 15 augustus ’s avonds in ontvangst te nemen tijdens een geplande dinerreceptie.

Het publiek werd in de gelegenheid gesteld om ook vragen te stellen. Cultureel attache Mevr. Anju SHARMA beantwoordde vragen van het publiek over o.a. de lessen die werden gegeven in het Swámi Vivekánanda Cultural Centre en uitte ook een dankwoord.

De Ambassade van India dankte de jury voor het besteden van hun kostbare tijd en de sponsors M/s.Sivisoft en M/s.Squarelion Agency/Republic Restocafe.

                                                                                                     Bron: Indiase Ambassade