De Indiase president feliciteert Guyana met de verjaardag van de republiek

De president van India, Shri Ram Nath Kovind, heeft de president van Guyana, dr. Irfaan Ali, geschreven waarin hij de beste wensen uitspreekt ter gelegenheid van de 51ste verjaardag van Guyana die op 23 februari wordt gevierd. Guyana werd een republiek in 1970 toen het een dictatuur was die de banden verbrak met UK met de koninginnen als soeverein staatshoofd. India en Guyana hebben een gemeenschappelijke geschiedenis gehad waarin koloniale, etnische en culturele banden werden gedeeld. Indianen begonnen in 1838 naar Guyana te migreren. Eens, eind jaren zeventig en tachtig, bestond ongeveer 55% van de bevolking van Guyana uit Indiërs. Guyana is een van de grootste ontvangers van hulp in India. De Zuid-Aziatische natie bood aanzienlijke hulp aan Guyana tijdens de aanhoudende Covid-pandemie.

In het persbericht van de Indiase president staat:

Namens de regering en het volk van India en namens mijzelf, doe ik uwe Excellentie, de regering en het volk van Guyana hartelijke groeten en felicitaties ter gelegenheid van uw Dag van de Republiek.

India hecht enorm veel belang aan onze banden met Guyana. Onze twee landen delen warme en vriendschappelijke betrekkingen met groeiende engagementen op politiek, economisch, commercieel en cultureel gebied. Ik heb er vertrouwen in dat ons partnerschap de komende jaren verder zal worden versterkt.

India’s gebaar van solidariteit door vorig jaar medische voorraden en beschermende kleding uit te breiden, om de regering en het vriendelijke volk van Guyana te helpen in hun strijd tegen de COVID-19-pandemie, staat symbool voor onze nauwe relaties. India blijft een betrouwbare partner van Guyana in de collectieve strijd tegen de COVID-19-pandemie.

Ik breng mijn beste wensen over aan de goede gezondheid en het welzijn van Uwe Excellentie en de voortdurende vooruitgang en voorspoed van de vriendelijke bevolking van Guyana.

Gelieve, Excellentie, de verzekering van mijn bijzondere hoogachting te aanvaarden.

Bron: Indo- Caribbean.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *