De kracht van uien

Eenvoudig, goedkoop, maar zeer effectief met 4 uientips bij verkoudheid en luchtweginfectie. De medicinale werking was in de oudheid al bekend. De Egyptenaren gaven de piramidebouwers 5000 jaar geleden al uien als rantsoen, om de fysieke kracht te bevorderen en ziekten te voorkomen en 4000 jaar geleden werd het al als bestrijdingsmiddel ingezet tegen epidemieën, zoals de pest, cholera, en ongedierte.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het een effectief antisepticum voor de wonden;
1. Uiensap helpt bij verkoudheden en luchtweginfecties. Het versnelt de bloedsomloop en helpt “een ziekte uitzweten”. Kopje sap maken van een geraspte ui, honing toevoegen. Een nacht laten trekken. Iedere 2 uur eendessertlepel.
2. Een doorgesneden ui naast het bed. Heeft een antiseptische werking en zuivert de lucht in de kamer.
3. Uiensiroop voor kinderen bij verkoudheden en luchtweginfecties: ½ l. water, 250 gr ui 10 minuten koken, daarna 1 dl. agavesiroop van honing toevoegen. Zo heet mogelijk opdrinken.

4. Een uiencompres bij oorpijn. Pak een ui en snijdt die in kleine stukjes. Verwarm deze stukjes zelf in een pan en doe ze daarna in een katoenen sokje. Leg dit zakje met de warme rauwe uien meteen achter de oorschelp.
De warmte voelt in het algemeen lekker aan en de pijn zal snel verdwijnen.

Bron: www.yokidokigezond.nl