De oorsprong van enkele van onze Hindu gebruiken

Onze rijke culturele bagage heeft een fundament. Daar hebben onze voorouders wel voor gezorgd. Het is aan ons om dit fundament te koesteren en er op voort te bouwen. Verwestering in onszelf, maakt dat wij het eigene kritischer beschouwen, dan het nieuwe wat ons wordt aangereikt.

Informatie is nu makkelijker beschikbaar, wat ons de mogelijkheid biedt onze eigen culturele erfenis met veel inzicht te blijven omarmen en koesteren. Gebruik wat voordeel op levert en laat liggen wat een hinder is.

Hieronder volgt een vertaling  van een artikel uit Speakingtree.

Volgens de Shashtra’s kunnen slechte gewoontes tot armoede leiden

Slechte gewoonten die je ervan weerhouden rijker te wordenBad Habits that are stopping you from getting wealthier

Rijkdom is niet hetzelfde als het gevoel van geluk. Maar het stelt mensen wel in staat zich belangrijk, gewaardeerd, gerespecteerd en invloedrijk te voelen. En  mogelijk nog belangrijker, het laat een persoon materiaal  bemachtigen, welke die wil verkrijgen  in het leven.

Tips om rijkdom te verwerven
Tips to attain wealth

Er zijn veel tips over hoe  succes  bereikt kan  worden , over  hoe  rijk te kunnen  worden  en hoe  financiële problemen  opgelost kunnen worden. Ook  onze Shástras (oude hinduïstische teksten) geven verschillende methoden aan  waarmee  welvaart en welzijn  bereikt  kunnen worden.

Regels genoemd in Sháshtras
Rules mentioned in Shashtras

Bij het volgen van de  Sháshtra’s , moeten  de instructies gevolgd  worden zoals beschreven. De eenvoudige en klassieke regels die daarin worden genoemd zijn  gemakkelijk te volgen en zeer effectief .

Gewoonten en financiële statusHabits and financial status

Er zijn  kleine gewoonten  die een  heel groot verschil in onze financiële status met zich mee kunnen brengen. Wilt u meer weten over de kleine gewoonten die u ongeluk zouden kunnen brengen? Lees verder…

Reinig de wasruimte regelmatigClean your washroom regularly

Veel mensen hebben de gewoonte om na het douchen  ,hun badkamer vies en nat achter te laten. Volgens de Shashtra’s is dat van slechte invloed op  de positie van de maan in uw horoscoop . Maak  dus uw badkamer schoon en de veeg vloer af na het douchen.

Laat geen voedsel op het bord liggenDon't leave food on plate

De tweede vervelende gewoonte die moet worden afgeleerd  is  het achterlaten van een gebruikte gebruiksvoorwerp. Volgens de Sháshtras, moeten wij onze borden schoonmaken na gebruik. Sommigen laten ook eten op het bord liggen, wat ook  een buitengewoon slechte gewoonte is. Maak dus het  bord schoon na het eten.

Ook het niet schoonmaken van het  keukengerei na het (bereiden van ) eten  veroorzaakt  de slechte invloed van Saturnus en de maan . Door het reinigen  van uw  bord  na het eten, geeft  Lakshmi mata u  rijkdom en welvaart.

Verschoon uw  bed regelmatigClean your bed regularly

Afgezien van deze kleine regels, moet u ook uw huis schoon houden. Houd volgens de Shástras en Veda’s altijd de  schoenen buiten het huis. Er wordt ook gezegd dat het schoon en helder houden van het  bed de makkelijkste manier is om veel geluk aan te trekken.

’s Nachts bed opmaken
Cleaning bed at night

U moet het bed echter ’s morgens schoonmaken, omdat het’ s nachts opruimen ongelukken kan uitlokken.  ‘S Nachts laat  op blijven , brengt  negatieve invloeden op  de maan in uw horoscoop (kundali) .

Spugen op verkeerde plaatsen
Spuug niet op verkeerde plaatsen. Spugen op verkeerde plaatsen brengt pech.   Lakshmi  Mátá wordt boos  bij onhygienische toestanden.

Vegen na zonsondergang
Vegen na zonsondergang is  ongunstig. Volgens de Sháshtra’s, is  vegen na zonsondergang hetzelfde als je geluk en en voorspoed vernietigen.

Tips om rijkdom aan te trekken
Vaastu for money

Oude wijzen van India bedachten bepaalde principes, waarbij het menselijke ras zijn manier van leven zou kunnen verbeteren. Als die correct en religieus worden gevolgd, dragen deze principes onbetwistbare voordelen met zich mee  en brengen  vrede in ons leven . De wijzen werden zich ervan bewust dat de enige manier waarop het menselijk ras baat zou kunnen hebben , dat via  de natuur en de kosmische energie is, en er in overeenstemming mee  dient te zijn. Vandaar dat Vástu Shástra werd bedacht , een oude wetenschap die ontleend was aan de wetten van de natuur.

Vástu voor meer voorspoed
Vaastu for money

Houd de noordelijke richting positief en energiek, want het is het centrum van de God van rijkdom en helpt bij het ondersteunen van krachten die rijkdom aantrekken. Bouw uw  water tank niet boven het hoofd in noordoostelijke richting. Zorg ervoor dat uw voordeur of huisdeur niet wordt geblokkeerd door een draad, paal, put of andere scherpe voorwerpen .

Obstructie van de Noord- en Oost-regio kan uw verdiencapaciteit en geldstroom belemmeren, waardoor uw uitgaven stijgen. Houd de noord-oostelijke hoek van uw huis schoon en open en vrij van elke obstructie. Maak het zo mogelijk de plaats voor het gebed.

Noord is het centrum van  Kubera –Bhagván , de God van rijkdom, dus het is belangrijk om deze richting energiek en positief te houden om goede energieën te ondersteunen die helpen bij het werven van rijkdom.

Ons huis is een tempel en we kunnen alleen van deze tempel profiteren als deze schoon wordt gehouden. Daarom is het essentieel om alle rommel buiten huis te houden om zo financiën te activeren.

Om de brandkast  met rijkdom te laden, moet er dus geen  water tank boven het hoofd in het noordoosent worden gebouwd,de plaats  voor een tank is beneden.

Aquariums  zijn zeer positief voor het aantrekken van  rijkdom. Kies  actieve en gezonde visjes en zorg ervoor  dat ze sterke zwemmers zijn. Houd het water vuilvrij en luchtig. De constante beweging van vissen zal de energie van rijkdom in beweging houden.

Open uw slaapkamerramen altijd minstens 20 minuten per dag om verse energie binnen te laten. Zo niet, dan slaapt u elke nacht met muffe energie. En als dat gebeurt zal er in het  leven meer geluk naar u toestromen . Het bed moet altijd ruim 30 cm  boven de grond zijn om de vrije stroom van energie op de slaapverdieping te vergemakkelijken. Beperking in de stroom van energie zou ook uw kansen op winstpotentieel beknotten.

Zorg ervoor dat alle klokken in uw huis in goede staat verkeren. Als dat niet het geval is, repareer ze dan of geef ze weg.Een  klok, die niet werkt  breng  financiële stilstand. Langzaam lopende  klokken veroorzaken ook achterstand in de cashflow.

De hoofdingang  is het vitale deel van het huis, omdat deze deur wordt beschouwd als het startpunt in het huis. Als de ingang van uw appartement aan het einde van een lange gang ligt, zal de energie die er naartoe stroomt te fel zijn, waardoor het risico voor uw financiële investeringen toeneemt. Het effect kan worden verdund door een plant halverwege de gang te houden.

Adequate natuurlijke verlichting en ventilatie spelen een belangrijke rol bij Vástu-praktijken, omdat schone en open ramen van invloed zijn op het binnenhalen van positieve energie en geldstromen.

Bekijk  de plaats van standbeelden en pronkstukken. Standbeelden van  Ganesha bábá die we kennen  als de verdrijver van obstakels,kunnen  het huis  verfraaien, maar vermijd plaatsing in de noord-oostelijke hoek.

 Vástu adviseert  het plaatsen van een spiegel in uw kassa-lade ter  vergroting van de welvaart en is goed voor het creëren van rijkdom en weelde. Groene planten en granen in badkamers en badhuisjes hebben  de voorkeur; gebroken spiegels, onnauwkeurige  horloges of elektronische apparaten moeten echter worden vermeden.

Grote  financiële vooruitgang  ontstaat van uit de zuidwestelijke hoek op  een plek die wordt aangeduid als ‘Kubera Moolai’, wat ‘The Corner of Wealth’ betekent. Plaats  de veiligheidskluis op de zuidelijke muur ,gericht op het noorden. De deur van het kluisje zou bij voorkeur moeten openen naar het noorden, wat de richting is van ‘Kubera’ (God of Wealth) volgens Vástu.

Plaats het kluisje niet in de hoek van het Noordoosten, omdat dit verlies van welvaart zou veroorzaken. De zuidoost en noordwesthoek hebben ook geen voorkeur, omdat dit tot onnodige uitgaven kan leiden.

Houd de ramen sprankelend en schoon , omdat vuil glas de geldstroom beperkt. Plaats decoratieve rotsblokken of gebogen paden of kiezelstenen rond uw gebouw. Dit zal de beweging van financiële energie in een bedrijf ,dat last heeft van tegenslagen ,vergroten.

Als uw uitgaven niet meer onder controle zijn, houd levende planten of granen dan in het toilet. Het zorgt ervoor dat het geld niet in de put loopt, omdat symbolisch, de groeiende dingen de energie van water opnemen en recyclen.

Houd een vogelbad of een voederbak op het erf om het levende  wild aan te trekken, omdat het de hoeveelheid energie rond het  huis vergroot. Vogelbaden en vogelvoeders kunnen van grote hulp zijn bij het ordenen  van uw financiën en het putten van welvaart uit alle richtingen.

Draineerbuizen moeten worden aangebracht in het oosten of het noorden van fabrieken, kantoren of woningen. Nooit een druipende kraan of sanitair hebben omdat het de financiën van het huis afvoert.

Er zijn nog vele Hindu gebruiken en gewoontes waarvan wij de oorsprong nog niet kennen. Met de tijd zal OHM u hier meer informatie over geven.

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *