De regering moet op deze Indian Arrival Day een erfgoedonderzoeksfonds instellen – T&T

Dit jaar (2020) is van bijzondere betekenis voor mensen van Indiase afkomst in Trinidad en Tobago (T&T), omdat het de 175ste verjaardag markeert van de komst van hun voorouders uit India en de 100ste verjaardag van het officiële einde van het contract in 1920.

Als nationale feestdag in T&T wordt Indian Arrival Day binnenkort herdacht op zaterdag 30 mei 2020.

Vanwege de thuisblijvende en sociale afstands-COVID-19-maatregelen zullen er geen gemeenschaps- of openbare evenementen zijn.

Onder deze omstandigheden zou ik willen voorstellen dat de regering een fonds voor erfgoedonderzoek en -productie opricht in plaats van de jaarlijkse subsidie ​​aan organisaties te verstrekken.

Dit fonds moet worden gebruikt om onderzoeksprojecten, publicaties en producties met betrekking tot contractverplichtingen in Trinidad en Tobago (1845-1917) financieel te ondersteunen.

Het fonds moet worden toegekend aan groepen en individuen zoals historici, biografen, toneelschrijvers, filmmakers, literaire schrijvers, kunstenaars en sociale wetenschappers, maar ook voor studenten die proefschriften en proefschriften maken.

Jaarlijks moeten subsidies worden toegekend op basis van ingediende voorstellen.

Het fonds moet worden beheerd en beheerd door een raad van bestuur met een kantoor in onze nationale universiteit, de universiteit van Trinidad en Tobago (UTT).

Het fonds kan worden gemodelleerd naar het United Nations Voluntary Trust Fund on Contemporary Forms of Slavery, de Andrew W. Mellon Foundation-subsidie ​​voor aan slavernij gerelateerd onderzoek en het Glasgow-Caribbean Centre for Development Research on Slavery.

De omvang van de subsidie ​​voor dit fonds moet hetzelfde zijn als die voor de (Afrikaanse) Emancipatiedagvieringen op 1 augustus van elk jaar.

Indian Arrival Day krijgt meestal ongeveer TT $ 0,5 miljoen terwijl (African) Emancipation Day TT $ 3 krijgt. miljoen, hoewel de twee etnische groepen omvatten dezelfde grootte in de populatie (Indo 35,4% en Afros 34,2%).

Indian Arrival Day mag niet worden vergeleken met Dival of Eid. Dit zijn religieuze feestdagen. Indian Arrival Day is een historische feestdag net als (Afrikaanse) Emancipatiedag.

Men moet niet vergeten dat tijdens deze COVID-19 pandemie, premier Dr Keith Rowley toegezegd bij te dragen TT $ 10. miljoen voor de bouw van een kathedraal voor de spirituele baptist. Ze vormen slechts één procent (1%) van de bevolking.

Dr Kumar Mahabir,
San Juan, Trinidad en Tobago.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *