De Zeven Chakra’s

Je zou wel eens hebben gehoord over de zeven chakra’s (energiecentra); het is één Energie die zich in verschillende vormen manifesteert.

In de eerste chakra (Muladhara), aan de basis van de wervelkolom, manifesteert de energie zich als enthousiasme of luiheid.

Wanneer dezelfde levenskrachtenergie naar het tweede chakra (Swadhisthana) komt, manifesteert het zich als creatieve of voortplantingsenergie.

Dezelfde energie gaat naar de navelstreek, het derde chakra (Manipura), en manifesteert zich in vier verschillende vormen, die betrekking hebben op vier verschillende emoties – hebzucht, jaloezie, vrijgevigheid en vreugde. Daarom worden al deze vier emoties via de buik uitgebeeld.
Jaloezie is een emotie die men in de maag voelt. Vrijgevigheid wordt afgebeeld met een grote buik, bijvoorbeeld de kerstman. Vreugde wordt ook afgebeeld met een dikke buik, bijvoorbeeld Lord Ganesha en de Lachende Boeddha.

Dezelfde emotie komt naar het vierde chakra (Anahata), het hartchakra; manifesteert zich als drie verschillende emoties die liefde, haat en angst zijn.

Wanneer deze energie opstijgt naar het vijfde chakra (Vishuddha), ter hoogte van de keel, symboliseert het verdriet en dankbaarheid. Als je verdriet voelt, stikt de keel, en als je je ook dankbaar voelt, stikt de keel.

Dezelfde energie gaat dan tussen de wenkbrauwen naar het zesde chakra (Ajna), en manifesteert zich als woede en alertheid. Woede, alertheid, kennis en wijsheid zijn allemaal gerelateerd aan het derde oogcentrum.

Dezelfde energie gaat naar de zevende chakra (Sahasrara), bovenaan het hoofd en manifesteert zich als pure gelukzaligheid. Dat is de reden waarom in elke heiligdomervaring, wanneer je totale gelukzaligheid voelt, de geest onmiddellijk naar de top van het hoofd gaat. Iets schiet omhoog naar de bovenkant van het hoofd en je voelt je gelukzalig.

Dus de opwaartse beweging en neerwaartse bewegingen van energie zijn alle emoties in het leven.

Bron:art of living