Dew Sharman ontvangt Pravasi Bharatiya Samman Award

Parlementariër Dew Sharman is onderscheiden met de Pravasi Bharatiya Samman Award 2023; de hoogste Indiase onderscheiding die wordt toegekend aan een niet-ingezetene van Indiase origine. Tijdens de jaarlijkse Pravasi Bharatiya Divas worden individuen en organisaties gewaardeerd voor hun uitzonderlijke prestaties, zowel in India als daarbuiten. In totaal zijn 27 personen uit verschillende delen van de wereld onderscheiden tijdens de 17e editie van deze activiteit. De awards zijn door president Droupadi Murmu uitgereikt bij de afsluiting van de Pravasi Bharatiya Divas Conventie in Indore.

“De awards worden uitgereikt aan personen die een bijzondere prestatie hebben geleverd in gemeenschapswerk en in de politiek, maar ook op het gebied van wetenschap en cultuur,” zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Het gaat volgens hem om de hoogste onderscheiding die wordt toegewezen aan iemand uit de Indiase diaspora. Hij noemt deze erkenning een eer voor Sharman, die de onderscheiding heeft ontvangen vanwege zijn werk als politicus. Sharman is parlementariër tevens ondervoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA). Minister Ramdin spreekt van een erkenning voor de bijdrage die Suriname levert.

De genomineerden voor de Pravasi Bharatiya Samman Awards worden zorgvuldig geselecteerd door een deskundige jury bestaande uit onder meer de Indiase vicepresident Jagdeep Dhankar als voorzitter en de minister van Buitenlandse Zaken als vicevoorzitter. De prijswinnaars worden unaniem gekozen, waarbij ook hun verdiensten als Indiase diaspora worden bekendgemaakt.

Suriname is eerder in aanmerking gekomen voor de award. President Santokhi ontving de prijs in november 2021. De uitreiking kon vanwege de covidpandemie niet fysiek plaatsvinden, maar het Surinaamse staatshoofd mocht deze erkenning tijdens een bijeenkomst in Maharaja Palace uit handen van de Indiase ambassadeur Shankar Balachandran in ontvangst nemen. Minister Ramdin spreekt de hoop uit dat deze onderscheiding tot inspiratie mag dienen voor anderen om hun werk eerlijk en ten behoeve van de gemeenschap te doen. (CDS)

Bron:  Sun.sr