Dholak Workshop, vandaag en morgen

Vandaag op 19 en morgen op 20 december 2019 wordt de derde Masterclass Dholak workshop gehouden door Soerin Ramkhelawan en de vereniging SEWA. Eerder in 2018 zijn er in april een 5-daagse en in oktober een 3-daagse sessie gehouden voor gevorderde dholaki’s .

Bij de komende workshop zal de dholak slag TILÁNÁ worden onderwezen.

Soerin speelt al “zijn hele  leven” dholak. Dit is hem met de paplepel bijgebracht door zijn vader: hij timmerde voor hij kon lopen al samen met papa, die aan het oefenen was, op het instrument en leerde zo spelenderwijs de eerste slagen.

Later oefende en trad hij, als jongetje, regelmatig op met grootheden als Ramdew Chaitoe.

SEWA probeert met deze cursussen het niveau van het bespelen van de dholak te bevorderen en ook de Nederlandse invloed op het dholakspel hier te onderwijzen.

Belangrijk in de cursus is ook de liefde voor het dholakspel en het terugwinnen van de centrale rol van de dholak in baithak gáná muziek, middels goed bespelen. Deze rol lijkt  verloren te gaan voor het elektronisch alternatief, de S.P. (Simulated Percussion).

SEWA zal zich blijven beijveren om dergelijke lessen te verzorgen, ook met Surinaamse guru’s, voor betere dholakmuziek .

De Masterclass is van 6 tot 7 u. nm.

Voor meer info contact u mobiel no. 8728608, Govind.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *