Dhur Uráwe

Vóór er vanochtend een shubh holi toegewenst kon worden moest vanochtend nog de laatste stap in de reeks van religieuze handelingen verricht worden. Dhur Uráwe oftewel as strooiien.

Vanochtend om 08.45 uur werden de ceremoniën bij de Radha Krishne Mandir, SSDP Paramaribo Noord door ádarniya (eerwaarde) pandit B. Nandoe Tewarie  ingezet om de kracht van de almachtige te smeken dat het goede in ons immer het kwade mag overwinnen. En met een schone lei het nieuwe Hindu jaar 2074 dat over 2 weken aanvangt , te beginnen. Deze ceremonie vond vanochtend op meer dan 80 locaties in Suriname plaats waar gisteravond Holika verbrand werd.

 

Verschillende sprekers waaronder de voorzitter van de SSDP de heer Roy Boedhoe, mochten hun Phagwa felicitatieboodschap uitspreken . Ook  1 vertegenwoordigster van de SSDP Yuvádal (jongerenraad) had een spreekbeurt te vervullen want de jongeren van de cautál samáj waren  ook rijkelijk vertegenwoordigd op de vroege ochtend. De aanwezige  gasten  wensten aan het eind elkaar een shubh holi toe onder gelijktijdig aanbrengen van een  tilak van dhur op het voorhoofd.

Een krachtige cautál door de 16 man en vrouw sterke SSDP cautál samáj , bracht tenslotte  de Phagwá sfeer er helemaal in .

 

Shubh Holi Suriname !