Diploma’s Hindoe Geestelijke Verzorging uitgereikt

Een feestelijke dag aan de Vrije Universiteit Amsterdam! Vier studenten hebben met succes hun diploma Hindoe Geestelijke Verzorging behaald.

De Hindoeraad Nederland feliciteert trots Devanand Mahabier, Rishi Moenessar, Paula van der Wal en Asha Ramnathsing met deze geweldige prestatie. We wensen hen veel succes en voorspoed in hun carrière als geestelijk verzorger.

Deze opleiding, een waardevol initiatief van de Hindoeraad, staat onder de inspirerende leiding van professor Sharda Nandram.


De Postacademische Ambtsopleiding Hindoe Geestelijk Verzorger is een tweejarige deeltijdopleiding. De vakken worden over twee jaar verspreid aangeboden. In deze opleiding wordt gebruik gemaakt van de hindoe epistemologie.

Dit wil zeggen dat diverse kennisbronnen een plek hebben in de opleiding. Een aantal onderscheidende kenmerken zijn:

  • Een Integratieve Spirituele Verzorging vormt het fundament van de opleiding dat wordt ontleent aan een hindoe wereld- en maatschappijbeeld. Dit houdt in dat we in de opleiding uitgaan van de diversiteit die het hindoeïsme herbergt, waarbij de intentie aanwezig is om de eenheid te zoeken achter de veelheid van uitingen.
  • Eigen leiderschap is een ander fundament. Daarom is de persoonlijke spirituele ontwikkeling van de student een doorlopende leerlijn.
  • Een derde pijler is bekendheid met de Nederlandse context van geestelijke verzorging en de multiculturele en interreligieuze dimensie van het veld.

Bron: Hindoeraad Nederland / Vrije Universiteit Amsterdan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *